Etten-Leur

Slikbrug op de Leur verdwijnt: ‘Toe aan vervanging’

Slikbrug Etten-Leur

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De houten witte brug op de Leur zorgt voor een bekend beeld in de gemeente Etten-Leur, maar naar ruim dertig jaar trouwe dienst gaat de Slikbrug vervangen worden. Dat laat de gemeente weten.

Steeds vaker is de verbinding tussen de wijken De Keen en De Schoenmakershoek toe aan onderhoud of herstelwerkzaamheden. “Daarom zal begin 2025 de brug vervangen worden”, laat een woordvoeder van de gemeente Etten-Leur weten. De brug zal precies in dezelfde hoedanigheid terugkeren als dat hij nu is.

Blijven herstellen behoort niet meer tot de mogelijkheden. “De brug is dertig jaar oud. Daarom is het in verhouding goedkoper om de brug te vervangen dan de brug te renoveren”, laat de woordvoerder weten. Wat de kosten zullen zijn is nog niet bekend. De gemeente heeft geld gereserveerd om de brug te vervangen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Slikbrug gaan zo’n twee maanden duren. “De bestaande brug moet worden verwijderd en de nieuwe zal geplaatst moeten worden.” Inwoners zullen waarschijnlijk moeten omrijden om naar de overkant te kunnen.