Bergen op Zoom

Sloop Fabiolaflat Bergen op Zoom begonnen

Foto's: ©GoogleMaps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Bravis ziekenhuis is begonnen met de sloop van de Fabiolaflat in Bergen op Zoom. De sloop gaat zo’n 3 maanden duren. Op de plek van de voormalige verpleegstersflat wordt gras gezaaid.

De Fabiolaflat in Bergen op Zoom wordt gesloopt. De eigenaar van de flat, het Bravis ziekenhuis, is vorige week begonnen met de werkzaamheden. De voormalige verpleegstersflat staat al een tijd leeg. “Het gebouw was zwaar verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd,” aldus het Bravis.

Brief aan omwonenden

De sloop van de Fabiolaflat gaat ongeveer 3 maanden duren. Daarna wordt het terrein vlak gemaakt en wordt er gras ingezaaid. Het groen dat er al is, blijft staan. “De omwonenden zijn met een brief op de hoogte gebracht van deze ontwikkeling,” laat het Bravis weten.

Gesprek met de wijk

Het ziekenhuis heeft eind januari een gesprek gehad met mensen uit de wijk om te praten over de sloop en de toekomst van het terrein. Het Bravis denkt erover parkeerplekken te maken, zodat er minder parkeeroverlast is in de wijken rondom het ziekenhuis. Maar of dat doorgaat is nog niet duidelijk. Bravis heeft de omwonenden van de Fabiolaflat beloofd dat ze weer worden uitgenodigd worden voor een gesprek, als de plannen voor het terrein concreter worden.

Geschiedenis Fabiolaflat

De Fabiolaflat was bedoeld voor vrouwen die opgeleid werden tot verpleegster. De studentes woonden verplicht bij het ziekenhuis. Later werd de flat gebruikt als kantoor voor Bravis. Het kantoorpersoneel is verhuisd naar de locatie in Roosendaal. Sindsdien staat de Fabiolaflat leeg en zijn de ramen afgetimmerd. En nu verdwijnt de voormalig verpleegstersflat voorgoed uit het straatbeeld van Bergen op Zoom.