Roosendaal

Snoepbedrijf Cloetta blijft in Roosendaal, en verhuist naar nieuwe locatie

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Snoepbedrijf Cloetta blijft in Roosendaal, en verhuist naar een nieuwe locatie. Dat maakten wethouder Sanneke Vermeulen en wethouder Arwen van Gestel maandagmiddag bekend. In mei werd al bekend dat de snoepfabrieken aan de Spoorstraat en de Gewenten zouden sluiten. Waar de nieuwe fabriek gebouwd zou worden, was toen nog niet bekend.

De twee fabrieken die er nu staan, verdwijnen en zullen samenkomen op één plek. Aan de Rucphensebaan. “We hebben in een voorgenomen besluit van Cloetta te horen gekregen dat ze graag in Roosendaal willen blijven”, begint Vermeulen. “Daar zijn we enorm blij mee. Zeker omdat de werkgelegenheid nu behouden blijft.”

Foodtech

Daarmee doelt ze op zo’n 350 banen, in onder andere de productie als technische diensten. “En ze willen een innovatielab en een research & development-lab in gaan stellen. Cloetta is straks niet zomaar een snoepjesfabriek. Het gaat een echt foodtechbedrijf worden.”

Ook Wethouder van Gestel is enthousiast over het besluit van Cloetta. “Dit is gewoon goed voor Roosendaal.” Of de Cloetta-fabriek in Turnhout ook naar Roosendaal komt, is nog de vraag. “Dat is aan Cloetta”, aldus van Gestel.

Communicatie

De nieuwe fabriek komt op de laatste vrije plek op het bedrijventerrein M22, aan het Spectrum. Het gaat om zo’n negen hectare grond. “De fabriek die daar wordt gevestigd is echt met alle toeters en bellen. Alle omwonenden zullen betrokken worden bij de bouw van de fabriek, om gezamenlijk te beslissen hoe het terrein ingedeeld wordt.”

Het is aan Cloetta zelf om de communicatie met omwonenden te regelen. Ook het aanvragen van vergunningen ligt bij het snoepbedrijf. “Maar als gemeente zullen wij dit zeker in de gaten houden.”

De locatie van de nieuwe snoepfabriek.
Lees ook: Red Band-fabrieken in Roosendaal sluiten deuren, nieuwe fabriek in de maak