Roosendaal

Sociaal toezicht in Langdonk door wijkrangers

Parkrangers Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

In de Roosendaalse wijk Langdonk is het de afgelopen maanden een paar keer erg onrustig geweest. Daarom worden de wijkrangers ingezet. Vanaf 1 mei gaan de Rangers kijken en ervaren wat er allemaal speelt in de wijk.

Afgelopen week viel bij de inwoners van de wijk Langdonk een brief op de deurmat. Hierin wordt niet alleen uitgelegd wat de wijkrangers zijn maar ook hoe zij te werk gaan. ‘De kleding die ze aan hebben, de manier waarop zij mensen te woord staan en tegemoet treden. Dat is altijd beheerst en vriendelijk’, zo is in de brief te lezen.

Al langer actief als parkrangers

Rangers zijn voormalig militairen met veel ervaring in sociale patrouilles. Volgens de informatie in de brief zijn zij ‘bijzonder goed in staat om te horen, te zien en om personen aan te spreken.’ De Rangers zijn sinds 2017 bekende gezichten in het sociaal toezicht op de bedrijventerreinen Majoppeveld en Borchwerf in Roosendaal. Daar staan ze bekend als parkrangers. Vanaf oktober vorig jaar zijn zij ook actief in het Emile van Loonpark en in het stadspark Vrouwenhof.

Voorkomen overlast

Het is de bedoeling dat de wijkrangers dagelijks aanwezig zijn in de wijk Langdonk. Hun doel is het gevoel van veiligheid bevorderen bij de bewoners van de wijk. En uiteraard herhaling van overlast voorkomen. In de brief benadrukken de wijkrangers van Langdonk dat zij graag met iedereen in contact willen komen. Ook wordt gevraagd om vertrouwen te hebben in de wijkrangers en eventuele bijzonderheden te melden. Wel wordt duidelijk vermeld dat de wijkrangers geen vervanging zijn voor de politie.

Lees ook: Roosendaalse Parkrangers gaan optreden tegen overlast in stadsparken