Roosendaal

Spannend jaar vol verhuisplannen begonnen voor Norbertus Gertrudis Mavo

Sven de Laet Sven de Laet

Ook in onze regio zijn sinds deze week de scholen weer begonnen. Woensdagochtend werd op de Norbertus Gertrudis Mavo in Roosendaal het schooljaar feestelijk afgetrapt. Een bijzonder schooljaar, want binnenkort zal de afdeling verhuizen naar het gloednieuwe gebouw in de Vincentiusstraat.

Het was weer even wennen, vertelt de nieuwe directeur Kiki Nieuwkerk. “Ineens zijn alle leerlingen weer op school en hebben we een vol plein. Gisteren moesten we nog even goed letten op de mondkapjes, maar nu is het vooral heel fijn dat we iedereen bij elkaar hebben. Een school zonder leerlingen, dat hoort niet.”

Het onderwijs is een stuk flexibeler geworden. De nieuwe locatie is daar helemaal klaar voor.

En Nieuwkerk valt als kersverse directrice met haar neus in de boter, want er staan nogal wat spannende gebeurtenissen op de planning. “We kijken ontzettend uit naar die verhuizing. Het gebouw in de Vincentiusstraat is helemaal klaar voor ‘het nieuwe onderwijs’.  Vroeger was het simpel: dan had je een gebouw met een hoop klaslokalen en dat was het. Maar het onderwijs is door de jaren heen veranderd. Alles is een stuk flexibeler geworden. De nieuwe locatie is daar helemaal klaar voor.”

Om die overgang naar het nieuwe gebouw alvast te symboliseren, werd op het dak van het huidige gebouw aan de Bovendonk het nieuwe logo onthuld. Inclusief bijbehorende slogan: ‘Norbertus Gertrudis Mavo on the move’.

Overigens komt de locatie aan de Bovendonk – het oude Gertrudis-gebouw – niet meteen leeg te staan, legt Nieuwkerk uit. “Als de Mavo straks vertrokken is, komt er een deel van het Norbertus Gertrudis Lyceum (de havo- en vwo-afdeling) hier te zitten. Daar gaan ze namelijk ook flink verbouwen. Pas als dat helemaal klaar is, wordt het gebouw weer overgedragen aan de gemeente.”