Ossendrecht

Sportchallenge brengt 202 euro op voor sportfonds Woensdrecht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Ossendrecht deden woensdagavond zo’n 75 mensen mee aan de Sportchallenge. Zij gingen sporten om geld in te zamelen voor armoedebestrijding en haalden daarmee 202 euro op.

Bij Volksabdij Ossendrecht stonden de sporters woensdagavond enthousiast klaar voor de start van de Sportchallenge. Het jaarlijkse evenement is voor sporters van alle niveaus. Er waren meerdere wandelroutes, in verschillende lengtes, met tussendoor oefeningen voor beginners en gevorderden. De opbrengst gaat naar de aanpak van armoede in de gemeente Woensdrecht. Het geld wordt gebruikt om er voor te zorgen dat ook volwassenen met een lager inkomen kunnen sporten.

Sportfonds voor lagere inkomens

De Sportchallenge is een jaarlijks evenement van de BWI, de Brede Welzijnsinstelling. Jack Jansens is buurtsportcoach en drijvende kracht achter de Sportchallenge. “Het is om mensen binnen de gemeente Woensdrecht er op te attenderen, joh mocht je wat minder te besteden hebben en je wilt toch graag blijven sporten, of aan een sport deelnemen, dan hebben wij een sportfonds,” legt Jansens uit. “Dan kunnen mensen toch blijven sporten en dan kunnen we ook helpen als ze sportmaterialen nodig hebben.”

Nauwelijks regelingen voor volwassenen

Voor kinderen zijn er al mogelijkheden in Woensdrecht om toch te kunnen blijven sporten, ook  als het gezin weinig geld heeft. Maar voor volwassenen was dat lastiger en is het sportfonds een uitkomst. Wethouder Lars van der Beek: “Voor jongere kinderen zijn er via het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld mogelijkheden om hen lid te laten zijn van een sportclub of culturele vereniging als de financiële situatie thuis dat niet toelaat. Maar dat stopt op het moment dat jongeren 18 worden en ook voor volwassenen zijn er nauwelijks regelingen. Een goed doel dichtbij huis dus en bovendien erg leuk.”