Ossendrecht

Sporten voor ouderen tijdens Woensdrecht Actief

Redactie Redactie

Ouderen stimuleren om te sporten en meer te bewegen. Dat probeert Jacky Jansens tijdens ‘Woensdrecht Actief’ elke week te doen. Wethouder Lars van der Beek was woensdagmorgen MFC de Drieschaar aanwezig om de tweede editie van het boekje Woensdrecht Actief in ontvangst te nemen.

Jacky Jansens, consulent seniorensport en bedenker van Woensdrecht Actief, is blij om de ouderen zoveel plezier te zien hebben. “De groep is geweldig. Er is nou iemand geblesseerd geraakt en doet nu niet mee, maar iedereen is afgelopen week bij hem langs geweest en hebben hem een kaartje gestuurd. Prachtig.”

Oprichting

Met een bepaalde insteek heeft Jansens Woensdrecht Actief bedacht: “Dit initiatief is ontstaan om het aanbod voor de 55+-doelgroep inzichtelijk te maken. Er zijn veel organisaties en verenigingen die zich inzetten voor deze steeds groter wordende doelgroep. In Woensdrecht Actief wordt dit aanbod uit de gemeente Woensdrecht gebundeld.”

Wethouder en curlkampioen

Wethouder Lars van der Beek nam ook een kijkje bij Woensdrecht Actief en waagde zich ook aan de verschillende sporten in de zaal. Hij kreeg het boekje pas uitgereikt als hij een onderdeel won. Dat ging vrij snel. “De eerste sport, curling, won ik meteen, dus dat ging best goed. De andere sporten gingen me toch wat minder goed af, terwijl ik nog nooit heb gecurld.”

Overhandiging seniorengids

Het boekje werd dus snel overhandigd aan wethouder Van der Beek. Jansens: “Dat deed hij toch goed, dat had ik niet verwacht, haha.” In het boekje staan verschillende sporten die beoefend kunnen worden in de gemeente Woensdrecht. “Zo kunnen de mensen buiten Woensdrecht Actief ook nog sporten bij de verschillende sportverenigingen in de buurt. Dat is mijn doel.”

Het boekje van Woensdrecht Actief is verkrijgbaar bij de BWI en alle multifunctionel centra in de gemeente Woensdrecht.