Roosendaal

Sportfondsen reageert op verhaal over zwembad De Stok: Veel klopt er niet

Stockfoto: Pixabay/markusspiske

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vorige week kwam de politieke partij Roosendaalse Lijst naar buiten met een verhaal over zwembad De Stok. Een gezin zou daar van de ene in de andere teleurstelling terecht zijn gekomen omdat er heel veel mis was. Volgens een woordvoerder van Sportfondsen, dat de locatie beheert, klopt er meer niet dan wel van die beweringen.

De Roosendaalse Lijst vertelde te zijn benaderd door een gezin dat al bij de voordeur van het zwembad problemen ondervond, de draaideur werkte niet. Daarna volgt een hele opsomming. Bij de kassa hing een briefje met de mededeling dat de glijbaan defect was en de douches werkten niet, net als de kruidenbaden en het stoombad. Hun kindje mocht niet in het peuterbad omdat er geen toezicht was wegens personeelstekort.

Inmiddels gerepareerd

Het was voor de Roosendaalse Lijst reden er vragen over te stellen aan de wethouder en die heeft het opgepakt. Namens Sportfondsen reageert Arja van der Meulen op het verhaal. Ze is manager exploitatie en vervangt de huidige regiomanager, die vakantie heeft. Dat de glijbaan en douches op dat moment niet werkten is waar, bevestigt ze. Vanwege een kapotte pomp en gebrek aan beschikbare onderdelen waren die tijdelijk buiten gebruik. Dat is inmiddels gerepareerd, verzekert ze.

Geen peuterbad

De rest van het verhaal zit echter anders in elkaar, legt Van der Meulen uit. De draaideur was niet kapot maar blokkeert soms om veiligheidsredenen, bijvoorbeeld als er met een kinderwagen tegen is gereden. Na een reset deed die het gewoon. De kruidenbaden zijn al jaren niet meer in gebruik maar het stoombad deed het wel, weet ze zeker. En een peuterbad is er helemaal niet. Er is wel een doelgroepenbad maar dat is alleen op bepaalde tijden open.

Gesprek met wethouder

De manager betreurt dat er zo’n negatief en eenzijdig verhaal naar buiten is gekomen. Naar aanleiding hiervan is er binnenkort zelfs een gesprek met de wethouder, vertelt ze. Dat ziet Sportfondsen echter met vertrouwen tegemoet. De samenwerking met de gemeente verloopt namelijk prima, aldus Arja. Ze geeft toe dat er best dingen mis zijn gegaan op de locaties die haar bedrijf beheert in Roosendaal. Veel daarvan is echter ook goed verklaarbaar. De coronaperiode en personeelsgebrek speelden daarin een grote rol. Volgens Van der Meulen is er inmiddels veel opgelost en gaat het over het algemeen juist goed.

Lees ook: Na Omganck en In de Roos nu ook klachten over Sportfondsen vanuit De Stok