Roosendaal

Na Omganck en In de Roos nu ook klachten over Sportfondsen vanuit De Stok

Foto: Sportfondsen

Kitty Joachems Kitty Joachems

Een Roosendaals gezin besluit gezellig samen een middagje te gaan zwemmen. Bij aankomst bij zwembad De Stok blijkt de draaideur defect dus ze gaan langs de zijkant naar binnen. Bij de kassa zien ze een bordje staan ‘glijbaan defect’. “Dat is jammer”, vindt het gezin. “Krijgen we dan korting?” vraagt één van de ouders. Daar kan de mevrouw achter de kassa helaas niet over beslissen. Het gezin betaalt acht euro en dertig cent per persoon.

Als ze alle vier uit het kleedhokje zijn zien ze het bordje ‘douchen verplicht in verband met hygiëne.’ Ze lopen naar de douches maar die zijn buiten werking. Daarom besluiten ze dan maar een verfrissend kruidenbad te nemen. Maar ook deze zijn defect. Ze laten zich niet uit het veld slaan en gaan met hun peuter naar het peuterbadje. Groot is de teleurstelling als het badje is afgesloten met de tekst ‘In verband met personeelstekort kunnen we geen toezicht houden. Daarom is het peuterbad gesloten.’ De maat is vol voor het gezin. Maar van stoom afblazen is geen sprake want het (Turks) stoombad is buiten gebruik.

Sportfondsen

Dit gezin meldde hun ervaring met De Stok bij Sjef van der Touw, raadslid voor de Roosendaalse Lijst. Van der Touw meldt dit op zijn beurt weer bij de verantwoordelijk wethouder Sanneke Vermeulen. Eerder dit jaar had hij ook al contact met de wethouder na klachten over de Roosendaalse sporthal In de Roos. Eerder waren er ook al klachten over sporthal de Omganck in Wouw. In al deze accommodaties is Sportfondsen locatiebeheerder.

Locatiemanager

“In alle gevallen ondernam wethouder Vermeulen snel actie”, aldus Van der Touw. Afgelopen voorjaar ging de wethouder in overleg met Sportfondsen en kort daarna werd een nieuwe locatiemanager aangesteld in sporthal In de Roos. Sindsdien lijken de klachten grotendeels weg. “Er is nu actief iemand aanwezig in de sporthal dus daar zijn stappen gezet”, zegt Van der Touw.

Vakantiesluiting

Onlangs waren er opnieuw klachten over de Wouwse sporthal. Verenigingen moesten in de herfstvakantie uitwijken naar andere locaties omdat de Omganck dicht was. En ook in de Kerstvakantie zou de sporthal dicht zijn. Die sluiting lijkt nu, na vragen van VLP-raadsleden Eric de Regt en Toon Jochems van de baan met dank aan de Wouwse voetbalvereniging Cluzona.

Lees ook: Grote Kerst-toernooi in Wouw ‘gered ondanks onduidelijkheden’ 

Gaten met gaten dichten

En nu steken dus klachten over De Stok de kop op. Dat het een na het andere incident zich voordoet op steeds een andere locatie doet volgens Van der Touw vermoeden dat Sportfondsen, net als andere bedrijven, last heeft van tekort aan personeel. “Misschien wordt het ene gat wel met het andere gedicht met als gevolg dat dit gebeurt.” Ook dit keer nam Van der Touw contact op met de wethouder. “Ik ben erg tevreden over haar benaderbaarheid en het feit dat ze altijd zelf terugkomt met een terugkoppeling”, legt Van der Touw uit. “Ik hoef er niet achteraan te zitten. En wat meehelpt is dat ze zeker als het om sport gaat het hart op de juiste plek heeft.”

Kaders

Vermeulen zegde toe in gesprek te gaan met Sportfondsen. Van der Touw heeft er goede hoop op dat dat voldoende is om de problemen op te lossen. “Met het oog op hoe de wethouder in het verleden heeft gehandeld denk ik dat zij de urgentie wel voelt om het gesprek goed en, als dat nodig is, kritisch te voeren met Sportfondsen.” Van der Touw gaat er van uit dat de gemeente strakke kaders heeft opgesteld in een overeenkomst met Sportfondsen.

Sneller en makkelijker

Van der Touw koos er niet voor om schriftelijke vragen te stellen aan het college. “Als je de korte wegen kunt bewandelen is dat altijd beter”, zegt Van der Touw. “Ik heb overwogen om schriftelijke vragen te stellen maar dan zet je de ambtelijke organisatie aan het werk voor iets waarvan ik denk dat dat sneller en makkelijker kan. Ik vind het niet nodig om hierover een volledige discussie te voeren in een raadsvergadering. Maar ik wil wel ergens aan de bel treken. Dan is dit de beste keuze en het scheelt ook nog eens in tijd en in lasten.”