Roosendaal

Sportscholen krijgen groen licht: “Om middernacht is het ook 19 mei”

Maarten Elst Maarten Elst

Dankzij de onlangs aangekondigde versoepelingen mogen na de winkels en de terrassen ook de sportscholen vanaf morgen weer terug open. Maximaal dertig leden tegelijk mogen vanaf 19 mei zich helemaal in het zweet werken. Anytime Fitness aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal kan niet wachten om weer te beginnen en opent om middernacht al haar deuren voor de echt fanatieke sporters.

“Ik ben heel blij dat we weer open mogen aangezien we 5 maanden dicht zijn geweest”, zo zegt Marcha Gijsen, clubmanager bij Anytime Fitness. “Ik weet zeker dat de mensen thuis zitten te springen om weer te mogen sporten.”

Reserveringen voor middernacht

Om twaalf uur in de nacht van dinsdag op woensdag opent Anytime Fitness haar deuren. Vanaf dat moment kan er weer volop gesport worden, zij het op reservering. “Om twaalf uur is het ook al 19 mei”, vertelt Daniël van Nassau, eigenaar van Anytime Fitness Roosendaal. “Wij werken wel met een reserveringssysteem. Er zijn al een aantal leden die gereserveerd hebben om om twaalf uur te komen sporten. De animo is echt wel groot.”

Coronamaatregelen

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de sportschool ook maatregelen genomen. Al vijf maanden lang staan de sportschooleigenaren te popelen om weer open te mogen. “We hebben gezorgd dat alle apparaten anderhalve meter uit elkaar staan. Ook hebben we stickers op de vloer en moeten mensen anderhalve meter afstand houden”, aldus Van Nassau.