Bergen op Zoom

Staatssecretaris Van Ark op werkbezoek bij Samen Werken

Tamara van Ark op een eerder werkbezoek in West-Brabant (Foto: Update archief)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt op werkbezoek bij Stichting Samen Werken in Bergen op Zoom.

Staatssecretaris Van Ark krijgt op woensdag 13 maart vanaf 13.30 uur een rondleiding op het terrein van Stichting Samen Werken. De stichting zet zich in voor mensen die moeilijk aan werk komen. Bij Samen Werken kunnen ze een vak leren, bijvoorbeeld in de beveiliging, als fietsenmaker of in de kledingreparatie. Welke mogelijkheden Samen Werken allemaal biedt, kan Van Ark woensdag met eigen ogen zien.

Vaasjes voor doeners

Tijdens het werkbezoek is er ook aandacht voor de doeners. Doeners zijn Bergenaren die zich inzetten om Bergen op Zoom nog mooier te maken. Zij worden in het zonnetje gezet en krijgen symbolisch een vaasje. Het vaasje verwijst naar een opmerking die premier Rutte vorig jaar maakte.

In een brief aan alle Nederlanders schreef Rutte: “Ik zie Nederland als een vaasje, dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden.” Staatssecretaris Van Ark zal de vaasjes uitreiken.