Bergen op Zoom

Stadlander doet aangifte van poging tot moord

Redactie Redactie

De eigenaar van appartementencomplex Goudbaard, woningcorporatie Stadlander, heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot moord. Ton Ringersma van Stadlander meldde dit aan het SBS6 programma Hart van Nederland. Maandag woedde er een grote brand in het appartementencomplex en de politie gaat uit van brandstichting.

Van de 66 appartementen zijn twaalf appartementen onbewoonbaar verklaard. Verder moeten bewoners van zestien appartementen er rekening mee houden dat hun appartement als verloren zal worden beschouwd.

Tijdens de brand zijn zes bewoners en vijf politieagenten naar het ziekenhuis overgebracht vanwege ademhalingsproblemen. Alle slachtoffers zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis en maken het goed.

De informatievoorziening is volgens veel bewoners onvoldoende, zo weet niemand wanneer ze precies weer terug naar hun woning mogen.

De gemeente Bergen op Zoom wil de onrust wegnemen en organiseert daarom samen met Stadlander een informatiebijeenkomst op woensdagavond 28 oktober in sporthal De Boulevard. Slachtofferhulp, brandweer en de wijkagent zijn daar ook aanwezig. De avond begint om 19.30 uur.

Foto: De schade van de brand is goed zichtbaar