Roosendaal

Stadshistoricus Joss Hopstaken organiseert online pubquiz over Roosendaalse geschiedenis

Maarten Elst Maarten Elst

Om toch iets leuks te organiseren voor alle Roosendalers kwamen stadshistoricus Joss Hopstaken en het Tongerlohuys met het idee om een pubquiz te organiseren. Vrijdag duikt Hopstaken in de rol van quizmaster vanuit café de Sjoes in Roosendaal. Deelname is gratis. Het bierpakket ter waarde van tien euro is niet meer te bestellen.

“Het Tongerlohuys gaat voor het eerst in haar bestaan een pubquiz organiseren”, vertelt stadshistoricus Joss Hopstaken trots. “We gaan 25 vragen stellen en dat gaat hier gebeuren. Met café De Sjoes hebben we een toepasselijke locatie gekozen voor de quiz.”

“We hebben vijf categorieën met elk vijf vragen”, vult Jeannine Hermans van het Tongerlohuys aan. “De vragen hebben te maken met de geschiedenis van Roosendaal. Soms wat verder weg, maar ook de recente geschiedenis.” Hierbij moeten mensen denken aan dingen die in de krant hebben gestaan, straatnamen of plaatsen in Roosendaal of bekende mensen uit de stad. “De winnaar van de quiz wordt beloond met eeuwige roem”, aldus Hopstaken. “Heel misschien hebben we nog wel een ander prijsje.”

Bierpakket

Valsspelers zijn met een online pubquiz moeilijker te controleren, maar daar rekent de quizmaster niet op. “Het is voor jezelf ook niet leuk om aan een quiz mee te doen waarbij je de antwoorden opzoekt. En daarbij, sommige antwoorden vind je niet direct met een snelle zoekopdracht.”

Om de avond nog gezelliger te maken en om de lokale horeca te steunen, konden deelnemers tot woensdag voor tien euro een bierpakket bestellen bij café de Sjoes. “Zo kunnen mensen tijdens de quiz een biertje nemen”, verduidelijkt Hermans. “Daar heeft hij inmiddels al heel veel bestellingen van gekregen. Vrijdagmiddag worden deze bestellingen opgehaald, die zijn dan ook niet meer te reserveren. Wel zijn er nog plekjes vrij om mee te doen aan de quiz.”

De quiz vindt vrijdag 23 april om acht uur ’s avonds online plaats. Wie geïnteresseerd is, kan zich nog inschrijven door een mailtje te sturen naar [email protected]