Bergen op Zoom

Stadsspeeltuin in Bergen op Zoom volgende week zaterdag weer open

De speeltuin met bijbehorende toestellen zijn nu eigendom van de gemeente Bergen op Zoom © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Stadsspeeltuin Van Glymes is op zaterdag 29 september weer open voor het publiek. De Stichting Stadsspeeltuin en de gemeente Bergen op Zoom zijn tot een overeenstemming gekomen.

Eind mei liet de stichting al weten dat de speeltuin na de zomervakantie definitief dicht ging. Er was geen geld meer om versleten speeltoestellen te vervangen en bovendien kampte de stichting met een torenhoge schuld van ruim drie ton. Gesprekken met de gemeente liepen in eerste instantie erg stroef. Enkele raadsleden sprongen in de bres voor de stadsspeeltuin en uiteindelijk heeft de gemeente toegezegd alles op alles te stellen de speeltuin open te houden.

Schuld

Maar de overdracht ging niet zonder slag of stoot. Er gingen heel wat gesprekken en juridisch getrouwtrek aan vooraf. Vooral de hoge schuld was een heet hangijzer, maar de gemeente neemt die schuld nu over. De speeltuin met alle bijbehorende speeltoestellen zijn nu eigendom van de gemeente Bergen op Zoom. Personeel van zwembad De Schelp en de Melanen zal worden ingezet om de speeltuin open te houden.

Openingstijden

Vanaf zaterdag 29 september is de speeltuin in het weekeinde geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Op woensdag en vrijdag kan het publiek er terecht van 12.00 tot 17.30 uur. In de herfstvakantie gaat de speeltuin dagelijks open van 10.00 tot 17.30 uur.