Geen regio geselecteerd

Startsein gegeven voor bouw Eventum in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Met een klap op de rode knop is donderdag het startsein gegeven voor de bouw van Eventum in Bergen op Zoom. Een nieuw mediacentrum waar niet alleen Zoomvliet Studio van het ROC onderdak krijgt, ook streekomroep ZuidWest en het Facilitair Bedrijf nemen er hun intrek.

Het is de bedoeling dat de drie partijen die huisvesting krijgen in Eventum elkaar in de toekomst gaan versterken. Leerlingen van Zoomvlietstudio, met de opleidingen Podium- en Evenemententechniek en Audiovisuele Productie, kunnen door de samenwerking met streekomroep ZuidWest en het Facilitair Bedrijf in de praktijk kennis en ervaring opdoen.

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur van ROC West-Brabant: “Wat het mooie aan dit gebouw is, is dat je leerlingen kunt opleiden in hun vak, maar ze kunnen gelijk in de beroepspraktijk werken. Onderwijs en bedrijven zitten bij elkaar en daardoor kun je denk ik heel modern onderwijs geven en kunnen we goede vakkrachten opleiden voor bedrijven.”

Maarten van den Boom, directeur streekomroep ZuidWest: “Voor onze omroep is dit een heel belangrijk project. Wij bestaan al 48 jaar en we willen graag de volgende stap zetten. Alleen die stap kunnen wij niet alleen maken, dat willen we doen met partners. Onder andere het Facilitair Bedrijf, maar ook ROC West-Brabant, want daar zitten de studenten die later bijvoorbeeld weer bij de omroep kunnen gaan werken.”

De nieuwbouw verrijst op een braakliggend terrein aan de Dr. Ir. Van Veenweg. Eventum wordt state of the art en voorzien van de nieuwste technieken. Over een jaar moet de nieuwbouw gerealiseerd zijn.