West-Brabant

StartToGrow Awards voor Goood Hondenvoeding en Looma B.V.

V.l.n.r: Robert Breedveld en Pieter Dekker (Looma B.V.) en Twan Tak (Goood hondenvoeding)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Goood Hondenvoeding uit Wouwse Plantage en Looma B.V. uit Roosendaal hebben woensdagavond prijzen gewonnen tijdens de Rabobank StartToGrow Award 2019. De prijzen werden uitgereikt in het Cosun innovation center in Dinteloord.

Goood Hondenvoeding ging naar huis met de Start Award. Deze prijs is voor startende ondernemers uit de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. Goood maakt een nieuw soort hondenvoer. Het voer wordt CO2-neutraal gemaakt, van lokale grondstoffen die natuurlijk zijn en biologisch.

Goood gebruikt ook nog eens verpakkingen die 100% recyclebaar zijn. De man die deze hondenvoeding op de markt heeft gebracht, is pas 19 jaar en nog student: Twan Tak uit Wouwse Plantage. De jury was onder de indruk van zijn aanpak en waardeerde dat me de Start Award 2019.

Eerste Grow Award

Dit jaar was er voor het eerst ook een Grow Award. Deze prijs is voor ambitieuze ondernemers die hun bedrijf nog willen en kunnen laten groeien. De Grow Award ging naar Looma B.V., een bedrijf in verpakkingen. Robert Breedveld en Pieter Dekker houden zich niet alleen bezig met inpakken en ompakken. Ze verkopen ook eigen producten, zoals het Roosendaalse kerstpakket.

Looma B.V. geeft jongeren een kans die bij andere bedrijven niet makkelijk aan een baan kunnen komen. De jury was aangenaam verrast door “het enthousiasme van de ondernemers, hun enorme flexibiliteit en creativiteit en het sociaal werkgeverschap”.