Ossendrecht

Stephan van den Bergh frikandellenkampioen van Ossendrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zestien frikandellen eten in nog geen 15 minuten tijd? Het is Stephan van den Bergh uit Hoogerheide gelukt. Stephan deed zaterdag mee aan het Ostrechts Kampioenschap Frikandellen eten. Hij mag zich dit jaar de frikandellenkampioen van Ossendrecht noemen.

Voor het tweede jaar op rij tekende Stichting Buurtschappen Ossendrecht (SBO) voor de organisatie. Zij proberen sinds een aantal jaren het programma op Koningsdag in Ossendrecht te vernieuwen. “Wij deden vaak het geijkte, zoals een vrijmarkt organiseren en iets voor de kinderen. Maar vanaf een bepaalde leeftijd kregen we geen publiek meer. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en iets ludieks verzonnen. Zo zijn we uitgekomen bij het frikandellen eten”, vertelt Bart Valkenburg van SBO.

Deelnemers

Volgens Valkenburg is er veel aandacht voor het evenement, maar staan er weinig mensen in de rij om mee te doen. “Het aktief deelnemen blijft wat achter. We hebben net als vorig jaar twee deelnemers. Wat we wel merken is dat het publiek het wel erg leuk vindt.”

‘Ik hou van frikandellen’

Een echte reden voor deelname aan het kampioenschap heeft winnaar Stephan van den Bergh niet. “Ik hou van frikandellen. Het is mijn favoriete snack als ik friet eet. Als ik naar de snackbar ga, dan eet ik wel twee frikandellen speciaal met een grote friet.” Volgend jaar gaat Van den Bergh weer mee doen, al weet hij nog niet of hij meer dan zestien frikandellen op kan. “Je zit toch met het kauwen en doorslikken. Zestien is toch wel de max”, aldus Van den Bergh.