Bergen op Zoom

Sterck pakt Bergse citymarketing verder op met eigen app

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Androidgebruikers moeten nog heel even geduld hebben maar voor Apple is ie er al. Ondernemersvereniging Sterck heeft een eigen app gelanceerd die moet gaan zorgen voor meer bezoekers.

Voorzitter Kees van Male is blij met de nieuwe aanwinst. Sterck is er niet alleen om evenementen te organiseren, benadrukte hij recent nog in een gesprek met Streekomroep ZuidWest. Er wordt breder en beleidsmatig ingezet om het verbeteren van de situatie in én om de stad. Zorgen dat mensen ontdekken wat hier zoal te beleven is hoort daarbij. De app is dan ook niet per se gemaakt voor de Bergenaar, al is het natuurlijk helemaal prima als ook die op deze wijze bijblijft.

Citymarketing

Sterck pakt met de nieuwe ontwikkeling opnieuw een stuk van de rol als citymarketeer, die de gemeente enkele jaren bijna volledig liet vallen. Er wordt op het stadskantoor nog wel ingezet op bedrijfsleven geïnteresseerd krijgen en houden in deze gemeente maar de toeristen, dagjesmensen en andere particuliere bezoekers zijn bijna volledig uit het oog verloren. Dat was Kees van Male, zijn bestuursgenoten en een aantal ondernemers al langer een doorn in het oog. Dus is Sterck voor zover de financiën het toelaten zelf in dat gat gedoken. Niet zozeer om de gemeente te ontlasten, wel om de doelstellingen van de ondernemersvereniging te verwezenlijken. Er moet weer meer bezoek naar de regio en de stad komen. De app is een nieuwe stap in de juiste richting, wat Van Male betreft.

Uitgebreid overzicht

Eerder al introduceerde Sterck de website BergenopZoom.nu, die een aansprekend overzicht biedt van wat er te doen is, niet alleen in het centrum maar ook daarbuiten. De gedachte is dat je moet zorgen voor een breed en aantrekkelijk aanbod, in de hoop dat mensen wat langer blijven of terug willen komen. En dan ook de binnenstad bezoeken. Of hier starten en van daaruit ontdekken wat de Brabantse Wal allemaal biedt. Een restaurantje vinden? Evenementen? Het staat er allemaal in. In de agenda ontdek je niet alleen wat er in het centrum plaatsvindt. Van fietstocht door de regio tot het Klimbos en surfen op de Binnenschelde, van luieren op de Boulevard tot de eeuwenoude gangenstelsels van de binnenstad; het is allemaal te vinden op de site en in de app. Sterck hoopt dat die er eind juni ook is voor Android.

De Apple versie downloaden kan via deze link.

Update 12 juli 2023, 17.11 uur: Inmiddels is de Adroid versie eveneens beschikbaar, via deze link.