Bergen op Zoom

Sterre (15) twijfelde over deelname Miss Teen verkiezing, maar staat nu in de finale

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Sterre van der Zanden is 15 jaar oud, maar heeft nu al een doel voor ogen. Ze doet mee aan de Miss Teen of Noord-Brabant verkiezing. Voor de grap meldde Sterre zich aan, zonder verwachtingen. Dat bleek een succes. Sterre hoort namelijk bij de finalisten van de Miss Teen of Noord-Brabant, voorronde van Miss Beauty of the Netherlands.

“Ik hoop natuurlijk dat ik ga winnen, maar eigenlijk win je het hele traject al”, vertelt de finaliste. “Het is ontzettend leerzaam en je komt jezelf echt tegen.” Dat Sterre de finale zou behalen had ze zelf ook niet durven dromen. “Ik vond het in het begin heel erg spannend. Dat ik nu in de finale sta maakt mij ontzettend blij.”

Sterre zit momenteel in haar examenjaar, maar dat weerhoudt haar er niet van om vol voor de missverkiezing te gaan. Later wil ze graag een eigen bedrijfje. “Misschien wel iets in de kleding, maar dit weet ik nog niet zeker.”

Ik vond het allemaal wel heel erg spannend, omdat ik totaal geen ervaring had met verkiezingen en fotoshoots.

 

Nu Sterre in de finale zit is ze ontzettend trots. “Ik vond het allemaal wel heel erg spannend, omdat ik totaal geen ervaring had met verkiezingen en fotoshoots.” Voorheen keek Sterre op het internet naar video’s van meiden die model zijn of willen worden, en nu doet zij zelf aan een missverkiezing mee. “Ik kijk veel naar Romee Strijd, zij is echt wel een voorbeeld voor mij.”

Goede doelen

Al een aantal jaren zetten de finalisten zich in voor de LINDA.foundation, de foundation van Linda de Mol. “Eén op de negen gezinnen heeft het niet zo breed”, legt Sterre uit. Voor deze mensen mogen de finalisten van ‘Miss Beauty of the Netherlands’ geld inzamelen. Sterre doet dit door haar kleding op verkoopsite Vinted te zetten. Oude kleren die Sterre niet meer draagt, verkoopt ze en dit geld geeft zij aan de foundation.

Maar Sterre laat het niet bij haar eigen kleding. “Mensen die in de gemeente Bergen op Zoom wonen en die kleding hebben die zij niet meer gebruiken, kunnen mij een bericht sturen.” Deze kleding komt Sterre dan ophalen en het verkoopbedrag gaat dan naar het goede doel.

Ook besteedt Sterre graag aandacht aan een lokaal goed doel uit Bergen op Zoom, namelijk WOD4LIF(V)E. “Zij willen graag mensen gelukkiger maken door te sporten of met behulp van gezond eten”, legt de finalist uit. Sterre vindt aandacht voor de goede doelen erg belangrijk. “Ik heb het zelf goed. Dit gun ik anderen ook.” Door een stem uit te brengen op één fan de finalisten, help je ook indirect de goede doelen. Een deel van het stemgeld zal daar naartoe gaan.

Stemmen

Nu Sterre in de finale staat is haar droom ook om die te winnen. De stembus is geopend en er kan tegen een kleine betaling op Sterre gestemd worden. Stem hier op de website van Miss Beauty of The Netherlands. De finale vindt plaats op 3 februari 2024.

Lees ook: Streekomroep ZuidWest is op zoek naar jou!