Bergen op Zoom

Stichting Lievevrouwegilde presenteert plannen jubileumjaar Maria Ommegang

Foto: www.mariaommegang.nl

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Maria Ommegang in Bergen op Zoom wordt volgend jaar voor de 75e keer gehouden. De Stichting Lievevrouwegilde maakt zaterdag 8 december bekend hoe dat jubileumfeest gevierd gaat worden.

De Maria Ommegang werd in Bergen op Zoom voor het eerst gehouden op 15 augustus 1945. Een beeld van Maria werd uit eerbetoon door de stad gedragen. Tegenwoordig trekt de religieuze en historische stoet elke laatste zondag van juni door de straten. Het jubileum is daarom op 30 juni 2019.

De stoet is in de loop der jaren flink uitgebreid. Er lopen tientallen figuranten mee in historische kleding. De inschrijvingen om mee te doen aan de Maria Ommegang is al begonnen. Er rijdt komend jaar ook een nieuwe wagen mee in de stoet: de Verrijzeniswagen. Deze wagen zal niet alleen in het jubileumjaar meerijden, maar blijft er de komende jaren bij.

Jubileumboek

Zaterdag 8 december is een uitgebreide presentatie over de plannen voor het jubileumjaar. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in Den Enghel aan de de Grote Markt in Bergen op Zoom. Op die avond worden de speciale poster van de Maria Ommegang 2019 en het thema bekend gemaakt. Ook het ontwerp van de nieuwe Verrijzeniswagen is er te zien. En de activiteiten voor het jubileumjaar worden bekend gemaakt. Bovendien wordt er meer verteld over het speciale jubileumboek over de Maria Ommegang, dat geschreven is door Ad Rooms.

Mensen die zich willen aanmelden om mee te doen aan de Maria Ommegang in Bergen op Zoom, kunnen zich per mail melden of via het contactformulier op de website.