Bergen op Zoom

Stichting Vastenavend wil inclusiever worden, want: ‘Vastenavend is van ons allemaal’

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Stichting Vastenavend wil inclusiever worden. Daarom heeft het bestuur een werkgroep ingericht, waar naast een aantal leden ook twee vrouwen deelnemen. Met deze stap hoopt het bestuur dat binnen twee jaar ook vrouwen zich bij de stichting aan willen sluiten.

Vastenavend is een feest van tradities. “Eén van de belangrijkste taken is om deze tradities te bewaren als onderdeel van onze missie: de continuïteit van de naoorlogse Bergse Vastenavend”, laat de stichting weten. Dat de stichting inclusiever moet worden bleek uit een grote meerderheid die ‘voor’ stemde tijdens een interne raadpleging. “Maar wel nadrukkelijk met het behoud van de eigenheid en herkenbaarheid van de club.”

De plannen om de stichting diverser te maken liggen er al langer. Dat komt doordat steeds meer leden de wens kregen om de stichting inclusiever te maken. “Het bestuur is daar sinds 2020 concreet mee aan de slag gegaan, tot dat de pandemie voor andere prioriteiten zorgde.”

Het bestuur gaat samen met de werkgroep kijken welke stappen nu gezet kunnen gaan worden. Dat kost tijd, en daarom is daar twee jaar voor uitgetrokken.

Lees ook: Trekkers, hooibalen en manifest: Bergse vrouwen eisen hun plaats op in de Vastenavend Lees ook: GroenLinks-PvdA: Bergse bouwclubs moeten óók bouwen aan diversiteit en inclusie