Roosendaal

Succes ‘Ik vergeet je niet’ gaat door: najaarseditie in De Kroeven

Maarten Elst Maarten Elst

Na ‘Ik vergeet je niet’ en ‘Ik vergeet je niet laadt op’ komt er dit najaar een derde editie van het project. Ditmaal strijkt het initiatief neer in de Moeder Godskerk in de Roosendaalse wijk De Kroeven. Van 9 november tot en met 16 december kunnen deelnemers elke dinsdag en donderdag aan de slag met creatieve opdrachten. Aan de hand van drie kunstenaars krijgen deelnemers drie thuisopdrachten die afgesloten worden met een eindexpositie in de kerk.

“We hebben leuk nieuws”, opent de organisatie op haar website. Na het succes van twee eerdere edities van ‘Ik vergeet je niet’, waarbij Roosendalers zich van de creatiefste kant lieten zien, komt er een najaarseditie van het project. De eerste editie vond plaats aan het begin van de coronacrisis. Initiatiefnemers CultuurCompaan en CC-educatie zagen dat het lastig was voor inwoners van de gemeente Roosendaal om zich creatief te uiten tijdens de lockdown. Met een aantal thuisopdrachten liet de organisatie het culturele hart van Roosendaal sneller kloppen.

Lees ook: Project Ik vergeet je niet nadert einde, 2000 kunstwerken tentoongesteld Lees ook: Ik vergeet je niet laat culturele hart Roosendaal sneller kloppen

Werken op locatie

Dat succes krijgt een vervolg met alweer de derde editie. Nadat de opdrachten bij de eerste editie thuis werden bezorgd en bij de tweede editie werden uitgedeeld in buurthuis Keijenburg in de Roosendaalse wijk Burgerhout. Ditmaal is de Moeder Godskerk in De Kroeven de thuishaven. “De werken die gemaakt worden, leveren de deelnemers weer in bij de Moeder Godskerk en alle creaties samen worden ter plekke opgebouwd tot een groot geheel. Aan het einde van de periode wordt deze editie weer afgesloten met een eindexpositie in de kerk”, aldus de organisatie.

In tegenstelling tot voorgaande edities kan er nu wel op locatie worden gewerkt. Kunstenaars Iwaz, Gea Korpel-Beskers en Guusje Beeftink komen elke dinsdag en donderdag van 11:00 tot en met 15:00 – in de periode van 9 november tot en met 16 december – samen in de Moeder Godskerk. Deelnemers kunnen aan de hand van de kunstenaars samenwerken aan een gezamenlijk kunstwerk.

Aanmelden

Deelnemers aan de voorgaande edities krijgen vanzelf bericht van de organisatie om opnieuw mee te doen. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij CultuurCompaan door te mailen naar [email protected].