Bergen op Zoom

Supermarktfamilie verbouwt winkel tot Boon’s Markt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De MCD supermarkt aan de Bloemendaal in Bergen op Zoom is voortaan een Boon’s Markt. De supermarkt is compleet verbouwd. Zo heeft de winkel nu een eigen bakkerij en slagerij.

De familie Ernest is een echte Bergse supermarkfamilie. Het begon met vader, die in 1977 zijn eerste winkel begon in een schuur in Bergen op Zoom. Hij heeft het winkeltje uit weten te bouwen tot een belangrijke supermarkt voor de buurt. Ook zijn zoons zijn mee gaan helpen en hebben uiteindelijk de winkel overgenomen. Het was jarenlang een MCD. Maar voortaan staat op de gevel de naam Boon’s Markt.

“Modernste supermarkt van Bergen op Zoom”

De naam is natuurlijk niet het enige dat verandert, legt Peter Ernest uit. “We gaan van een wat verouderde supermarkt naar een hele moderne supermarkt voor Bergen op Zoom. En ik mag misschien wel zeggen dé modernste supermarkt van Bergen op Zoom.” De familie Ernest koos voor meer verse spullen. De winkel is daar helemaal op aangepast.

Belegde broodjes en een eigen slager

“We gaan zelf maaltijden maken, we gaan belegde broodjes maken, we gaan zelf weer terug naar afmaken van gebak, we gaan de slagerij weer helemaal in bediening doen,” vertelt Ernest trots. “Eigenlijk meer inspelen op de wensen van de consument.” Het personeel heeft zelfs trainingen gevolgd om de nieuwe werkmethode goed aan te leren.

In de familie sinds 1977

De verbouwde en gemoderniseerde winkel is weer een nieuwe fase in de lange geschiedenis van de supermarkt. “Het is een echt familiebedrijf. In ‘77 is mijn vader hier begonnen, in de oude schuur. En ben ik samen met hem, als weekendhulpje, begonnen,” vertelt Ernest. “Daarna in ‘88 ben ik er volledig ingekomen, samen met mijn vader. En sinds 2000 is mijn broertje er bij gekomen. En die heeft 5 jaar geleden de aandelen van z’n vader overgenomen. Sindsdien doen we het weer samen.”