Putte

Taart voor 1500e lid van BuurtWhatsApp in Woensdrecht

Burgemeester Steven Adriaansen geeft een taart aan meneer Van Wesenbeeck en zijn partner (foto: © gemeente Woensdrecht)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De BuurtWhatsApp in de gemeente Woensdrecht heeft afgelopen week het 1500e lid welkom geheten: meneer Van Wesenbeeck. Om de mijlpaal te vieren heeft burgemeester Steven Adriaansen het nieuwe lid verrast met een slagroomtaart. De gemeente doet zelf niet mee aan de WhatsApp-groepen, maar steunt het initiatief graag.

Het idee voor de BuurtWhatsApp in de gemeente Woensdrecht kwam van Joost Hendriks. Hij zorgde er voor dat er in alle dorpen zo’n groep aan de slag ging. In de BuurtWhatsApp houden buurtgenoten elkaar op de hoogte over de veiligheid in hun wijk. Afgelopen week heeft het 1500e lid zich aangemeld: meneer Van Wesenbeeck.

Slagroomtaart naar België

Van Wesenbeeck en zijn partner wonen niet in de gemeente Woensdrecht zelf, maar vlak bij Putte net over de grens met België. Ze vinden het belangrijk om te weten wat er bij de buren aan de hand is. En nu blijken ze de 1500e aanmelders te zijn. De gemeente vond dat reden voor een traktatie. Burgemeester Steven Adriaansen heeft ze daarom een slagroomtaart gebracht.

Bij de BuurtWhatsApp zijn de dorpen opgedeeld in verschillende wijken. Elke wijk heeft z’n eigen app-groep. En elke app-groep heeft een beheerder. De beheerders houden contact met elkaar, zodat er ook informatie gedeeld wordt tussen de verschillende wijken.

“De extra ogen en oren in de wijk”

De gemeente en de politie doen niet mee aan de BuurtWhatsApp. Maar de gemeente zegt dat ze het initiatief van harte toejuicht. “Omdat buurtbewoners de extra ogen en oren in de wijk zijn. Doordat de mensen in de buurt allen opletten, kan de politie beter geïnformeerd worden en gerichter ter plaats gaan,” aldus de gemeente.