Bergen op Zoom

TanteLouise “wacht rustig af” of ‘t Ketrientje gemeentelijk monument wordt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Zorgorganisatie TanteLouise in Bergen op Zoom zegt rustig af te wachten wat de gemeente gaat doen met een nieuw verzoek om de sloop van Huize St. Catharina, bekend als ‘t Ketrientje, tegen te houden.

Eerder deze week bleek dat monumentenorganisatie het Cuypersgenootschap vindt dat de oude delen van Huize St. Catharina gered moeten worden van de sloop. Ze noemt het pand beeldbepalend voor het Sint Catharinaplein en van grote waarde door de architectuur en cultuurhistorie. Het Cuypersgenootschap heeft de gemeente Bergen op Zoom daarom gevraagd het pand uit te roepen tot gemeentelijk monument.

“Wachten rustig af”

Zorgorganisatie TanteLouise wil alleen de oude kapel laten staan. De rest wordt dan vervangen door zorg- en koopappartementen met een parkeergarage. Een woordvoerder van TanteLouise laat weten dat het verzoek van het Cuypersgenootschap natuurlijk niet gelegen komt. “Maar het staat iedereen vrij zo’n verzoek in te dienen. Wij volgen de koninklijke weg en wachten het rustig af,” aldus de woordvoerder.

De gemeente Bergen op Zoom wil nog niets kwijt over de toekomst van ‘t Ketrientje. “Wij hebben de aanvraag ontvangen en zullen dit verzoek behandelen volgens de procedure conform erfgoedverordening. Inhoudelijk gaan we hier verder niet op in,” zo laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Cuypersgenootschap wil deel Huize St. Catharina behouden