Hoogerheide

Tara van Honschoten (PvdA) beëdigd als raadslid Woensdrecht

Raadslid Tara van Honschoten. Naast haar PvdA-afdelingsvoorzitter Tiny Arts.

Han Verbeem Han Verbeem

Tara van Honschoten is het nieuwe raadslid voor de PvdA in Woensdrecht. Donderdagmiddag is ze aan het begin van de raadsvergadering beëdigd. Van Honschoten volgt Wendy de Koning-Bogers op, die 15 juni de raad heeft verlaten. De PvdA heeft één raadszetel in de gemeenteraad van Woensdrecht.

“Ik sta hier met gemengde gevoelens”, zegt ze in haar toelatingsspeech in de raadszaal. Haar voorganger heeft de raad verlaten omdat ze zich niet gerespecteerd voelde door de overige raadpartijen. Van Honschoten zegt te hopen “dat we niet meer dit soort situaties tegenkomen.”

Individu

Het nieuwe raadslid wil in de raad het verschil maken met sociale en maatschappelijke thema’s, zoals de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de regio. Van huis uit is ze docent aardrijkskunde en ze ziet raakvlakken met haar nieuwe functie. “Net als in het onderwijs gaat het in de politiek om het individu”, zegt ze. Van Honschoten omschrijft zichzelf als iemand die spreekt uit het hart. “Maar ik schreeuw nooit hard”, merkt ze daarbij op.

Lees ook: De Koning-Bogers (PvdA) stopt als raadslid om ‘respectloze bestuurscultuur’