Bergen op Zoom

Tentòòngespreid! en voorleesfeest voor Vastenavend

Foto: Bibliotheek Het Markiezaat

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bibliotheek Bergen op Zoom warmt zich op voor Vastenavend met carnavalsactiviteiten als Tentòòngespreid! en het voorleesfeest.

Tentòòngespreid! wordt gehouden in de Bibliotheek Bergen op Zoom. In deze expositie zijn de ontwerpen te zien van de Vastenavendwagens 2019. Tentòòngespreid! is nog te zien tot en met zondag 10 maart, tijdens de gewone openingstijden van de bibliotheek. Tijdens de Kijkdag op de Kaai is de bieb ook open, dus op zondag 10 maart is Tentòòngespreid! ook nog te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Jos de Biebvos

Voor de kleintjes met vastenavendkriebels is er op woensdag 27 februari een voorleesfeest. Natuurlijk mogen ouders of opa’s en oma’s ook meekomen. Er wordt voorgelezen uit Bergse Prentenboeken over Vastenavend, het leutigste feest van het jaar. Jos de Biebvos komt ook luisteren naar het voorlezen.

Leeftijdsgroepen

Het voorleesfeest wordt verdeeld in leeftijdsgroepen. ‘s Ochtends van 10.30 uur tot 11.00 uur is de beurt aan kinderen van 2 of 3 jaar. Het voorleesfeest voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar is pas ‘s middags, van 15.00 uur tot 15.30 uur. De toegang is gratis.