Bergen op Zoom

Tentoonstelling de laatste kloosterkapel wint lokale erfgoedprijs

Wethouder Barry Jacobs reikte vrijdagavond de cheque uit aan de initiatiefnemers van de tentoonstelling de laatste kloosterkapel

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Tentoonstelling de laatste kloosterkapel heeft de lokale erfgoedprijs 2018 van de gemeente Bergen op Zoom gewonnen. De prijs, een cheque van €500,00, werd vrijdagavond uitgereikt tijdens de vrijwilligersavond van Kunsten in de Monumenten door wethouder Barry Jacobs.

Het is voor de derde keer dat de erfgoedprijs werd uitgereikt. De gemeente wil met de prijs haar erfgoed breder onder de aandacht brengen en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren.

Inzendingen

In totaal waren er zes inzendingen dit jaar. Vier projecten werden genomineerd, te weten: Tentoonstelling de laatste Kloosterkapel, verbouwing Blauwehandstraat 22, St. Agnesschool aan de Drebbestraat en Pompejus de uitkijktoren op Fort de Roovere. De inzenders presenteerden op donderdag 15 augustus hun project voor de jury, bestaande uit wethouder Barry Jacobs, Kees Rouw van de welstandsmonumentencommissie en Hans Gunther van Erfgoed Brabant.

Kloosterkapel

De jury heeft het project de Kloosterkapel waarbij nadrukkelijk wordt stil gestaan bij 180 jaar geschiedenis van de zusters van ’t Katrientje tot winnaar uitgekozen omdat zij grote bewondering heeft voor de manier waarop deze vorm van immaterieel erfgoed op een laagdrempelige, toegankelijke en interactieve manier in beeld is gebracht.