Stampersgat

Thale Weisz uit Stampersgat droomt van internationale carrière

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Thale Weisz (24) uit Stampersgat heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat ervaring in de entertainmentbranche als professioneel danseres. Thale stond onlangs nog in De Kuip en de Ziggo Dome. Ondanks al haar mooie ervaringen heeft de danseres één droom: een internationale carrière in het buitenland.

Op jonge leeftijd stond Thale al graag in de spotlights. “Ik vond zingen en dansen altijd al ontzettend leuk.” Toch stond danseres worden niet meteen bovenaan haar lijstje. “Ik wilde vroeger graag zeemeermin worden”, vertelt ze met een lach.

Thale begon met dansen op een dansschool in Oud Gastel. Uiteindelijk ging dit zo goed dat ze er graag meer mee wilde doen. Ze besloot om zich op te geven voor een dansacademie in Rotterdam en werd daar vervolgens ook aangenomen. “Vanuit daar is het balletje gaan rollen”, vertelt de danseres.

Droom kwam uit

Dat Thale nu haar geld verdient met dansen, had ze nooit kunnen bedenken. In haar vierde jaar op de academie kwam een droom uit, namelijk dansen bij de televisieshow The Voice of Holland. Ondanks dat dit doel bereikt is, is de danseres nooit tevreden. “Het kan altijd beter. Ik wil zoveel mogelijk nieuwe dingen doen en me nóg meer ontwikkelen.” Volgens haar valt er nog veel te behalen.

Dankbaar

Momenteel tourt Thale met zangeres Edsilia Rombley. “Dat is echt een hele bijzondere ervaring. Ik kom met haar op veel mooie plekken”, vertelt Thale dankbaar. Uiteindelijk heeft Thale toch wel een voorkeur over wat zij het allergaafste vindt. “Alles wat ik mag doen is erg tof, maar dansen in zalen als het Ziggo Dome en AFAS Live vind ik toch wel het mooiste om te doen”, vertelt de danseres met trots.

Het artikel gaat verder onder de foto

Thale op het podium samen met zangeres Edsilia Rombley.

Waar het voor de een overweldigend of doodeng zou zijn, vertelt Thale juist heel gemakkelijk over dansen in het Ziggo Dome. “Natuurlijk was het in het begin heel spannend, maar gek genoeg wen je er ook weer aan.”

Ander karakter

Tijdens de dansshows stapt Thale vaak letterlijk en figuurlijk in een ander karakter met hier en daar een sexy of pikant tintje. “In het begin was dit wel even wennen. Je hebt niet zomaar een spijkerbroek en t-shirt aan.” De jonge danseres vindt het wel fijn om af en toe even in een ander karakter te stappen. “Natuurlijk ben ik nog steeds mijzelf, maar ik kan mij toch even anders voelen”, vertelt Thale. De danseres voelt zich hier dan ook fijn bij.

Droom

“Als ik vooraf backstage sta denk ik vaak: waarom doe ik dit ook al weer?” Als de show weer voorbij is weet Thale waar ze het voor doet. De danseres voelt zich als herboren als ze op het podium staat en is erg blij dat ze dit werk mag doen.

Toch heeft Thale nog wel dromen. Graag zou ze willen dansen in het buitenland. Af en toe gaat de danseres al heen en weer naar Spanje voor een dinershow, maar haar droom is om als danseres een paar maanden te touren. “Een tour van twee of drie maanden is echt iets wat je als danser wilt doen”, besluit Thale.

Thale Weisz in een leeg Ziggo Dome in Amsterdam.
Lees ook: Zera Hulswit komt uit voor PSV Vrouwen: ‘Nooit durven dromen’