Ossendrecht

Thalita de Jong wereldkampioen veldrijden

Redactie Redactie

Thalita de Jong heeft op zaterdag 30 januari het UCI wereldkampioenschap veldrijden gewonnen bij de vrouwen. In het Belgische Zolder won de Ossendrechtse als outsider de titel onder toeziend oog van burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.

Zaterdagavond werd Thalita de Jong thuis feestelijk ontvangen door een aantal fans. Het behalen van de titel maakt onze regio trots. Burgemeester Adriaansen: “Dit is een prachtige prestatie, zowel persoonlijk voor Thalita als ook voor onze wielergemeente. Het gemeentebestuur is trots op deze kanjer die in Zolder een prachtige prestatie heeft geleverd.” Het is de bedoeling dat Thalita deze week nog in het zonnetje gezet wordt door de gemeente.

Bij het wereldkampioenschap veldrijden bij de mannen werd Mathieu van der Poel van zijn troon gestoten door Wout van Aert. De 21-jarige Van Aert won de titel voor eigen publiek in Zolder. Van der Poel gaf achteraf ook te kennen dat hij zich er al snel van bewust was dat hij niet super was en vervolgens raakte hij ook nog eens betrokken bij een valpartij.

De gemeente Woensdrecht wilde bij winst van De Jong en Van der Poel hen gezamenlijk onderscheiden. Nu alleen Thalita heeft gewonnen wordt er een moment gezocht om haar nog eens in het zonnetje te zetten.