Bergen op Zoom

Stichting BOV toont haar duistere kant met The Adams Family

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zwarte humor, een verboden liefde en onverwachte ontmoetingen bij het licht van de volle maan. De Stichting BOV is klaar voor hun nieuwste productie. Na maanden oefenen was donderdag de generale repetitie van de musical The Addams Family.

De laatste tips zijn gegeven, de buiging is geoefend en iedereen is er klaar voor. De complete cast was donderdagavond aanwezig bij de generale repetitie van de musical The Addams Family. En dit jaar is er iets heel bijzonders, er wordt namelijk voor het eerst opgetreden met een dubbele cast. “Dat komt doordat we tijdens de audities zoveel talent hebben gezien”, vertelt regisseur Niels Jacobs. “Toen hebben we besloten om alle hoofdrollen dubbel te bezetten.”

De twee casts wisselen elkaar per optreden af. “Wanneer de hoofdrolspelers niet hun hoofdrol hoeven te spelen, spelen ze alsnog mee in het ensemble. Ze zijn dus wel ieder optreden te zien.” Roy Franssen, die de rol van een voorouder speelt, is hier erg enthousiast over. “Je ziet hierdoor twee verschillende versies van één rol. Dat vind ik echt tof!”

Nederlands jasje

Deze versie van The Addams Family is er eentje in een Nederlands jasje. Het huis van de macabere familie ligt namelijk in een bos bij Amsterdam. “En Wednesday, de dochter, wordt verliefd op een hele nette jongen uit het Gooi”, legt Jacobs uit. “Vader en moeder zijn het daar niet mee eens, en dat levert hilarische situaties op.”

Esmay Deleij vertolkt de rol van Morticia Addams. “Maar ik was eigenlijk helemaal niet bekend met The Addams Family”, biecht ze op. “Ik had ook echt niet verwacht dat ik de rol zou krijgen. Morticia is een lange, slanke dame. Ik ben maar 1 meter 62!” Ze heeft zich inmiddels goed ingelezen in haar rol. “Ik ben gelijk de Broadway show gaan kijken, heb wat fragmenten van de serie gekeken en ik heb natuurlijk de nieuwe Netflixserie Wednesday gezien.”

Fantastische dagen

Zowel Esmay als Roy zijn helemaal klaar voor de voorstellingen. “Ik mag zoveel verschillende dingen doen, van dansen tot zingen. Daar heb ik enorm veel zin in”, vertelt Roy. “We gaan fantastische dagen tegemoet”, aldus Esmay.

Lees ook: BOV voert musical Oliver! alsnog op in Theater De Maagd