Roosendaal

Theater De Kring opent na een jaar weer zijn deuren met musicalconcert

Het Musical Summer Concert vormde de officiële kick-off van het theaterseizoen in De Kring (Foto: Bianca Dijck).

Sven de Laet Sven de Laet

Na bijna een jaar zonder voorstellingen, opende Theater De Kring in Roosendaal afgelopen weekend eindelijk weer zijn deuren. Met het Musical Summer Concert werd het nieuwe seizoen afgetrapt.

Eerder deze zomer werd bekend dat de productie van Nederlands jongste theaterproducent Nathan Markuszower naar het Roosendaalse theater zou komen. “Ik had destijds contact met Jan-Hein Sloesen, de directeur van De Kring. In eerste instantie vroeg ik hem of er nog plek was in de programmering van het Openluchttheater. Dat was helaas niet meer zo, máár we konden wel terecht in het theater zelf. Waarom ook niet, dacht ik meteen!”

Producent Nathan Markuszower had de eer om met zijn productie als eerste op de bühne te staan (foto: Bianca Dijck).

Afgelopen zaterdag was het zover. In twee voorstellingen werden de musicalklassiekers aan elkaar geregen door vijf acteurs: Jolijn Henneman (MAMMA MIA!), Linda Verstraten (Kinky Boots), Nienke Latten (Aladdin), Elindo Avastia (Kinky Boots) en Jeroen Robben (Beauty And The Beast). Van een Disney-medley tot Les Misérables en van Kinky Boots tot Hamilton, allemaal kwamen ze voorbij. Daarbij werden de artiesten ondersteund door een achtergrondkoor met studenten van Fontys en Codarts.

De afgelopen maanden week De Kring uit naar het opgeknapte Openluchttheater in het Vrouwenhofpark. Met de kick-off van het nieuwe theaterseizoen lijkt het ‘binnenprogramma’ nu dus ook weer los te kunnen. Naast verschillende grote musicalproducties – denk aan Titanic en de Rocky Horror Show – gaat het theater ervanuit weer een volledig programma in de zalen af te kunnen werken.

Na anderhalf jaar vooral thuis te hebben gezeten, is dit heel spannend.

Voor directeur Jan-Hein Sloesen was het in ieder geval een opluchting om weer van start te kunnen. “Na anderhalf jaar vooral thuis te hebben gezeten, is dit heel spannend. Eindelijk mogen we weer gasten ontvangen. En dat met zo’n show vol talent, die in slechts één dag is gemaakt… Dat heeft me gewoon geraakt. Fantastisch.”

En ook het publiek wist de theaterzaal meteen weer te vinden. “We hadden de show twee keer, omdat we door de maatregelen de zaal nog niet helemaal mogen vullen. Normaal zie je dan een verschil tussen de twee tijdstippen. Zelfs dat zag je vanavond niet. Kortom: top.”

Kijk hieronder voor interviews met de cast & creatives (video: Mario Egthuijsen)