Roosendaal

Theater De Kring trots op programma komend seizoen: er zijn exclusieve optredens bij

© Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Theater De Kring in Roosendaal is trots op het programma voor het komende theaterseizoen. De Kring is vooral blij met een paar exclusieve voorstellingen. Zoals de jubileumtoernee van de band De Kast en de familievoorstellingen van Studio 100. Want deze twee shows zijn maar op een paar plaatsen in Nederland te zien. Maar ook de grote namen in muziek, cabaret, dans en acrobatiek komen weer naar Roosendaal. De kaartverkoop begint donderdag 9 juni.

Het theaterseizoen 2022-2023 belooft de grote namen uit de showwereld terug naar Roosendaal te brengen. Een gevarieerd programma met ruim 200 voorstellingen. “Echt iedereen in de wijde omgeving van Roosendaal zou iets van zijn gading in het nieuwe programma moeten kunnen vinden,” denkt directeur Jan-Hein Sloesen. “Bovendien zijn we erg trots dat de Friese band De Kast en productiehuis Studio100 juist De Kring kozen, terwijl zij toch maar enkele steden aandoen. Artiesten komen graag in De Kring en wij kunnen ons daardoor echt onderscheiden van andere theaters.”

Terug naar de 80’s met Matt Bianco

Bij de muziekoptredens valt inderdaad vooral de jubileumtoernee van De Kast op. Maar er zijn natuurlijk veel meer artiesten die naar Roosendaal komen. Veel Nederlandse, maar ook internationale namen. Zoals Mart Hoogkamer, Nick en Simon, Ilse DeLange, Jan Smit, Herman van Veen, Stef Bos en Matt Bianco.

Ook de liefhebbers van cabaret kunnen genieten van de grote namen. Denk aan cabaretiers als Theo Maassen, Pieter Derks, Richard Groenendijk, Freek de Jonge, Patrick Laureij, Henry van Loon, Daniel Arends, Lenette van Dongen, Christel de Laat, Bert Vischer en Fred van Leer.

Van acrobatiek tot musical

En dan zijn er natuurlijk ook de shows met wat meer spektakel. Of zoals het theater het zelf omschrijft: “De Kring verwelkomt enkele shows van internationale klasse, zoals het acrobatiekspektakel Flip Fabrique uit Canada, de Ierse dansshow Rhythm Of The Dance en de Australische sensatie voor de dames: Thunder From Down Under.” En natuurlijk niet te vergeten de Broadway- en Netflixhit ‘The Prom’ in de Nederlandse versie met Pia Douwes en Joke de Kruijf.

Bij de familievoorstellingen valt er uit te kijken naar de producties van Studio 100. En ook daar is De Kring ontzettend trots op. “De eerste tournee van Samson & Marie is naast Roosendaal enkel te zien in Rotterdam en Amsterdam.” En ook de Nachtwacht Show komt komend theaterseizoen naar Roosendaal.

Natuurlijk is ook de vertrouwde Dinsdagmiddagserie terug, net als het klassieke concert op zondagochtend. Maar er is nog veel meer. Het complete programma staat sinds woensdag op de website van De Kring. De nieuwe theaterbrochure is een week later klaar. En kaarten bestellen kan vanaf donderdag 9 juni om 10.00 uur. Dat kan online of telefonisch van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur op nummer 0165-555.555.