West-Brabant

Theatervoorstellingen, lezingen, speurtochten en knutselen in Kinderboekenweek

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bibliotheek West-Brabant viert de Kinderboekenweek ook dit jaar weer met gratis activiteiten. Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Er zijn theatervoorstellingen en speurtochten bij de vestigingen in de regio. Ook rijdt er een MediaLab langs de bibliotheken waarin je een huisnummerbordje kunt maken. En natuurlijk komen er ook schrijvers praten over de kinderboeken die ze hebben gemaakt. De Kinderboekenweek is van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober.

“Of je nu houdt van verhalen verzinnen of speurtochten spelen, in de bieb is er voor iedereen wat te beleven!,” belooft de Bibliotheek West-Brabant. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb om mee te doen met de gratis activiteiten in de Kinderboekenweek. Wel moet je je voor sommige activiteiten van tevoren aanmelden.

Speurtocht door de bieb: hoe wonen mensen?

Er zijn meerdere theatervoorstellingen in de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’ door Van Creatieve Huize, ‘Silent Disco Theater’ door A. Vontura en het muziektheater ‘Op zoek naar Bob’ door Jasper van den Bosch. Ook kun je in de West-Brabantse bibliotheken op speurtocht naar antwoorden: Hoe gingen mensen vroeger naar de wc? Wonen de meeste mensen in een rijtjeshuis? Moet elk huis een deurbel hebben?

Het Mobiele MediaLab rijdt langs de verschillende vestigingen voor een speciaal knutsel-project. Want in het MediaLab kun je je eigen huisnummerbord maken. Je maakt zelf een ontwerp en kunt dat meteen door een snijmachine laten maken. Natuurlijk komen er ook kinderboekenschrijvers op bezoek. Zij kunnen je vertellen hoe ze hun verhalen bedenken en je mag ze zelf ook alles vragen.

Programma Kinderboekenweek West-Brabant

Op de website van de Bibliotheek West-Brabant staat het volledige programma van de Kinderboekenweek. Daar vind je alle activiteiten, de vestigingen waar je moet zijn, de data en de tijdstippen. Op die website staat ook voor welke activiteiten je je moet aanmelden.

Lees ook: Rooms-katholieke relikwieën maken plaats voor bibliotheekboeken Lees ook: Megabrein in bibliotheek Roosendaal biedt inzicht en tips voor een gezond brein