Bergen op Zoom

Tien kappers knippen kosteloos minima: ‘Kom volgens afspraak en zet mondkapje op’

Tien kappers gaan maandagmiddag de haren van tientallen voorgedragen minima knippen. © PixaBay

Maarten Elst Maarten Elst

Tien leerlingkappers zetten maandag de scharen in de haren van minima. De afgelopen weken hebben een aantal organisaties de handen ineen gesloten en minima voorgedragen om te trakteren met een gratis knipbeurt. De GGD heeft groen licht voor het idee gegeven, maar wijst de organisatie er wel op dat alle coronamaatregelen strikt in acht moeten worden genomen. Zo moeten de personen die worden geknipt een mondkapje dragen en mogen ze niet eerder dan vijf minuten bij de betreffende locatie zijn.

Door: Maarten Elst

De kappersstoelen op verschillende locaties zijn maandagmiddag gereserveerd voor de minima. Meerdere organiserende partijen hebben de handen ineengeslagen. ,,Tien kappers-in-opleiding zullen maandagmiddag voor hun maatschappelijke stage tientallen mensen knippen”, vertelt mede-organisator Wim Ligtenberg. ,,Via de deelnemende organisaties zoals Samen in de Regio, Bij Bosshardt, en zo kan ik nog even doorgaan, zijn een aantal mensen naar voren geschoven die volgens hen een gratis knipbeurt verdienen.”

Groen licht vanuit GGD

De organisatie heeft een plannetje uitgebroed en contact opgenomen met GGD West-Brabant om volledig coronaproof te werk gaan. ,,De kappers zijn in West-Brabant open gaf de GGD aan”, vervolgt Ligtenberg. ,,Wel drukten ze ons op het hart dat we ons aan de coronamaatregelen houden, wat we uiteraard doen. Onze vrijwilligers en kapsters zorgen ervoor dat alles in goede banen zal worden geleid.”

De organisatie wil twee coronamaatregelen extra benadrukken. Ligtenberg: ,,Iedereen die deelneemt, heeft een apart tijdsslot gekregen. Het is niet de bedoeling dat mensen ruim van tevoren bij de desbetreffende locatie gaan staan wachten. Ook willen we mensen op het hart drukken te allen tijde een mondkapje te dragen voor ieders veiligheid. Alleen zo kunnen we zulke initiatieven organiseren.”