Putte

Tientallen muzikanten uit regio vormen jubileumorkest voor 775 jaar Putte

Muzikanten van het Groot Puts Orkest repeteren samen

Foto: Groot Puts Orkest

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bij een feest hoort muziek. En daar wil het Groot Puts Orkest voor gaan zorgen. Want Putte bestaat 775 jaar en dat moet gevierd worden. Hoe? Nou, onder andere met het Concert zonder Grenzen. Zo’n 100 muzikanten uit verschillende orkesten, kapellen, bandjes en verenigingen hebben maandenlang samen geoefend. En 30 kinderen van basisschool Op Dreef uit Putte hebben dit schooljaar zelfs geleerd een blaasinstrument te bespelen. Want ook zij doen op zaterdag 2 juli mee aan het Concert zonder Grenzen.

“In 2022 bestaat Putte 775 jaar. En als er in Putte een aanleiding is voor een feestje, dan vieren we dat! Iedereen die iets met Putte heeft en een klein beetje of heel veel muziek kan maken was uitgenodigd om mee te doen,” aldus fanfare De Volharding, die het initiatief nam voor het jubileumconcert. “Eind maart begonnen de inschrijvingen te lopen en 9 april was de eerste repetitie.”

In zijn totaliteit zal het Groot Puts Orkest met zo’n 100-tal fanatieke muzikanten een mooi concert weg zetten

Een paar bezoeken aan muziekverenigingen in Putte en omliggende dorpen was genoeg. Er waren al snel tientallen muzikanten die graag mee wilden doen aan Concert zonder Grenzen. “In het orkest zitten mensen van de Verbroedering uit Stabroek, de 34-ers uit Kapellen, de Volharding uit Putte, maar ook tal van muzikanten uit andere verenigingen en bandjes uit de regio,” somt De Volharding trots op. “In zijn totaliteit zal het Groot Puts Orkest met zo’n 100-tal fanatieke muzikanten een mooi concert weg zetten.”

Op 2 juli gaan we horen of het gelukt is

Met zo veel mensen een goedlopend gelegenheidsorkest vormen, is altijd lastig. Maar de kinderen van basisschool Op Dreef hadden waarschijnlijk toch de grootste klus van allemaal. Want zij hebben geen jarenlange ervaring in het bespelen van een muziekinstrument. “Zij begonnen dit schooljaar aan een enorme uitdaging, namelijk dat ze in een jaar tijd een blaas instrument zo zouden leren bespelen dat ze er aan het einde van het schooljaar ten minste twee liedjes op zouden kunnen spelen,” legt De Volharding uit. “Op 2 juli gaan we horen of het gelukt is.”

Het Concert zonder Grenzen is op het Douaneplein in Putte. “Dit wordt een uniek evenement waar bij Putte echt laat zien dat muziek in staat is om alle grenzen weg te nemen,” belooft de organisatie. Het concert is op zaterdag 2 juli en begint om 14.00 uur.