Geen regio geselecteerd

Tijdelijk onderkomen in Ossendrecht voor Stichting Kinder Vakantie Spel

Denis van Veelen van KVS kreeg de sleutel van het pand overhandigd uit handen van wethouder de Waal © Gemeente Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De nieuw te bouwen wijk Noordrand in Ossendrecht krijgt een extra ontsluitingsweg via de Dorpsstraat. Om die weg aan te kunnen leggen wordt het pand van de voormalige Doe het zelf zaak van Van Tilburg aan de Dorpsstraat 30 gesloopt. Maar tot die tijd mogen er diverse organisaties gebruik van maken voor hun opslag, zoals Stichting Kinder Vakantie Spel.

Denise van Veelen van Stichting Kinder Vakantie Spel (KVS) is enorm blij met de tijdelijke ruimte. “Het pand waar wij nu zitten is in Hoogerheide en wordt binnenkort al gesloopt. Dus deze tijdelijke locatie is een goede oplossing.” Uiteindelijk zal KVS zich weer vestigen in Hoogerheide. Daar komt in een groot bouwproject een vaste plek voor KVS en Stichting Jeugd- en jongerenwerk Woensdrecht.

De gemeente Woensdrecht maakte deze week bekend dat zij het pand van Van Tilburg heeft gekocht. De nieuwbouwwijk in Ossendrecht gaat bestaan uit 43 duurzame woningen en is een mix van koop – en huurhuizen. In het bouwplan was tot nu toe alleen een smalle ontsluitingsweg bij de brandweerkazerne voorzien, maar daar komt nu dus een tweede uitrit aan de Dorpsstraat bij.