Huijbergen

Tim Marsman snelste in Huijbergen, Remco Schouten winnaar Woensdrechtse Wielerzomer

Foto: Wielercomité Huijbergen. Vlnr Remco Schouten, Tim Marsman, Frank Stijger.

Laura Vermunt Laura Vermunt

Tim Marsman is de winnaar geworden van de Ronde van Huijbergen. De Metec-renner liet zondag ruim zeventig renners achter zich tijdens de laatste wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer. Remco Schouten was de winnaar van het eindklassement. Hij had na vijf wedstrijden de meeste punten.

Het tempo zat er het eerste half uur goed in. De renners reden met hoge snelheid over het 2,5 kilometer lange parcours, waar zij tachtig kilometer over af moesten leggen. Martin Pluto was de eerste die een ontspanningspoging waagde. Veel ruimte kreeg hij niet. Het peloton rekende hem na twee ronden in. De renners van Volker Wessels, Timo de Jong en Roel van Sintmaartensdijk, voerden vervolgens het tempo op en probeerden een gat te slaan. Maar ook zij werden snel ingehaald.

De beslissende demarrage kwam meer met toeval tot stand.

Plaatselijke renner Wouter Hopmans probeerde in de eindfase nog te ontsnappen, maar hij kreeg niet meer dan honderd meter. Pas drie ronden voor het eind vluchten Tim Marsman, Frank Stijger en Remco Schouten weg uit het peloton. De drie streden tijdens een eindsprint voor de winst. Marsman, die eigenlijk niet veel criteriums rijdt, ging er met de zege vandoor. “Ik rijd vooral de klassiekers. De beslissende demarrage kwam meer met toeval tot stand.” Schouten werd tweede en Stijger mocht met zijn derde plaats op de laagste trede van het podium staan.

De winnaar van het eindklassement leek tijdens de wedstrijd al beslist. Rico van Damme, de huidige leider, stond vanwege geloofsovertuiging niet aan de start. De overige kanshebbers, Hans Dekkers en Bas Nieuwekoop, lieten zich amper zien. Schouten was juist alert en sprokkelde tijdens de koers slim punten voor het eindklassement. Hij ging niet voor de dagzege, maar vond het belangrijker om een massasprint te ontlopen. “Het peloton was nerveus op de smalle paden achterin het parcours.” Hij was tevreden met de eindzege in de Wielerzomer. “Ik heb me er de laatste weken wel op gefocust en ben blij dat ik het over de streep heb kunnen trekken.”