Roosendaal

Toch geen sprake van ‘needle spiking’ in Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Eind mei werd een geval van ‘needle spiking’ gemeld in een uitgaansgelegenheid in Roosendaal. De gemeente nam de melding uiterst serieus. Een grondig onderzoek volgde. Sjef van Dorst, Peter Raijmaekers en Stijn van Looveren van de Roosendaalse Lijst stelden vragen aan het college en spraken daarin hun zorgen uit. “Een veilig uitgaansklimaat in Roosendaal is van groot belang voor iedereen”, schreven ze.

“Na politie-onderzoek kon needle spiking niet worden vastgesteld”, schrijft de gemeente in haar antwoord. “Ook navraag bij jongerenwerk, Novadic-Kentron en horecaondernemers leverde geen nadere informatie op.” Over het fenomeen needle spiking is nog veel onduidelijk. Volgens de gemeente zijn er tot op heden geen bevestigde gevallen bekend. In hun antwoord schrijven ze dat experts hun bedenkingen hebben bij dit fenomeen.

“Toch houdt het de gemoederen bezig”, schrijft de gemeente. “We zijn ons ervan bewust dat er impact is op jongeren, ouders, evenementen en horecagelegenheden. Wij delen de zorgen van allen die zich bekommeren om jeugd en houden daarom de vinger aan de pols.” De gemeente vraagt slachtoffers met klem om een mogelijk prikincident direct te melden bij de politie en contact op te nemen met een arts. “De gemeente blijft in nauw contact met horecaondernemers en organisatoren van evenementen, om vroegtijdig signalen van needle spiking te registreren, zodat het verschijnsel effectief kan worden bestreden”, schrijven zij aan de raadsleden van de Roosendaalse Lijst.

Lees ook: Zorgen in Roosendaal over mogelijk gedrogeerde horecabezoekers en medewerker