Roosendaal

Toekomst glasvezel buitengebied Roosendaal in het ongewisse

Op 20 december 2018 werd nog het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel door wethouder Cees Lok en Silvia Heijnen (Buiten Gewoon Snel)

Redactie Redactie

De aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Roosendaal leek in december 2018 zeker en vast, maar nu lijkt er toch een kink in de kabel te komen. Buiten Gewoon Snel, de aanbieder die het glasvezel zou aanleggen, krijgt opeens concurrentie van Glasvezel Buitenaf.

In december werd bekend dat Buiten Gewoon Snel het glasvezel zou gaan aanleggen. Op de door de gemeente Roosendaal zo gewenste 60 centimeter diepte. “Er is uiteindelijk maar door één partij een vergunning aangevraagd en dat is Heijnen”, vertelde wethouder Cees Lok nog in december. Die vergunning zou vrijwel zeker begin dit jaar worden verleend. Lok noemde het ook ‘extra mooi’ dat uiteindelijk een ondernemer uit de gemeente Roosendaal de klus op zich zou nemen.

Nieuwe speler op de markt

Maar ineens is daar Glasvezel Buitenaf, een bedrijf uit Almelo. Zij hebben ook interesse in het aanleggen van glasvezel in de buitengebieden van Roosendaal. De kans bestaat nu dat beide aanbieders te weinig aanmeldingen krijgen, waardoor er in het slechtste geval helemaal geen glasvezel komt te liggen.

Vragen

De Roosendaalse Lijst wil dit proberen te voorkomen en heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil weten of de gemeente inmiddels bekend is met het feit dat Glasvezel Buitenaf ook glasvezel wil aanleggen. Ook vragen zij of de vergunning al is verleend aan Buiten Gewoon Snel, want dat kan een heleboel problemen voorkomen. Het college heeft nog niet geantwoord op de vragen van de Roosendaalse Lijst.

Lees ook: Heijnen Digitaal Beter gaat buitengebied van glasvezel voorzien