Bergen op Zoom

Toon Meeus van transportbedrijf uit Bergen op Zoom in Quote 500

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

De lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders – de Quote 500 – is maandagavond weer gepresenteerd. Op plek 435 prijkt Toon Meeus van het Bergse logistiek- en transportbedrijf Meeus Group. Hij is goed voor een vermogen van 135 miljoen euro.

‘De vervoerder met de blauwe vrachtwagens boekte in 2019 een gezonde winst en kent een ijzersterke balans’, schreef Quote drie jaar geleden al over de in België woonachtige Meeus. Zijn vermogen lag in het jaar dat het bedrijf werd overgenomen door het Belgische H. Essers op 96 miljoen. Dat is inmiddels dus flink gestegen.

Max Verstappen en Heineken

Wim Horsmans, oprichter van de Roosendaalse smeermiddelenfabriek Interflon, staat dit jaar niet meer op de lijst. In 2020 stond Horsmans nog in de Quote 500 met een waarde van 100 miljoen euro. Dit jaar is hij hier niet meer op te vinden. De ondergrens ligt nu namelijk op 120 miljoen euro.

Wie daar te vinden is, is Formule 1-coureur Max Verstappen. De hoogste plek in de lijst met rijksten van het land, is voor Charlene de Carvalho-Heineken. Haar vermogen wordt geschat op 12,8 miljard euro.