West-Brabant

Toni Peroni eerste niet-Brabantse winnaar Leutigste Carnavalsplaat van de Streek

Toni Peroni (beeld uit video Ik heb zo'n pech)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Toni Peroni heeft de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek gemaakt. Hij kreeg de meeste stemmen van de luisteraars van ons radioprogramma ZuidWest in de Morgen.​ Zjosti & Duckers eindigde op de tweede plaats. Dun Tjappies zijn derde geworden. Het is de eerste keer dat de titel gewonnen is door iemand van buiten onze regio. Toni Peroni komt uit Utrecht, maar zingt dat hij zo’n pech heeft dat hij geen Brabander is. En dat leverde hem de meeste stemmen op.

Volgens presentator Marco Aarden zaten de genomineerden nog nooit zo dicht op elkaar. Maar uiteindelijk ging Toni Peroni met het nummer “Ik heb zo’n pech” er met de prijs vandoor. Vrijdagochtend belde Marco hem in de uitzending. De Utrechtse carnavalsliefhebber was dolblij. “Yes! Hahahaaa! Nee, echt?” riep Toni enthousiast uit. “Wat leuk man! Tering. Weer zo’n mijlpaal!”

Luister hier zelf naar de reactie van Toni Peroni, als hij hoort dat hij winnaar is van de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek:

Al plannen voor de volgende carnavalsplaat

Toni Peroni vindt het een hele eer dat de luisteraars zijn liedje waarderen, vooral omdat hij geen Brabander is. Hij krijgt ook veel reacties uit West-Brabant op zijn liedje “Ik heb zo’n pech”. Toni gaat er ook wel een paar optredens mee doen, maar niet veel. Want hij gaat liever zelf carnaval vieren. Maar hij heeft al wel volop plannen voor een nieuw nummer voor volgend jaar.

Marco houdt de verkiezing van de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek al sinds 2016. Dit jaar was het tot het laatst een spannende strijd wie er zou winnen. Er heeft ook een record aantal luisteraars gestemd. Voor Marco is dat een bevestiging dat carnavalsmuziek nog steeds leeft in de streek.

Echte carnavalssfeer is terug in de muziek

Het leeft niet alleen onder de luisteraars, heeft Marco gemerkt. “Je kan merken dat veel artiesten weer zin hadden om carnavalsmuziek uit te brengen. Lang geleden dat er zo’n enorm aanbod was,” vertelt hij. “De echte carnavalssfeer is gelukkig ook weer terug te horen in de muziek.”

Lees ook: Dit zijn de vijf genomineerden voor de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek