Heimolen

Topsport, vloggen én een webshop: Kristy (18) werkt hard voor haar succes

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ze deed aan vier EK’s mee, heeft ruim veertigduizend volgers op Instagram en ze heeft een eigen kledinglijn. De achttienjarige Kristy Snepvangers uit Heimolen werkt hard. Aan haar carrière in de topsport als eventingruiter, haar vlogs en een studie sportmarketing. Wie is dit jonge Brabantse talent?

Vier jaar geleden begon Kristy met het vloggen over haar eventingwedstrijden. Eventing is een soort triatlon voor de paardensport waar zowel dressuur, springen als crossen aan bod komen. “Familieleden en vrienden vroegen me of ik filmpjes wilde maken van mijn wedstrijden, zodat ze makkelijk op de hoogte konden blijven”, begint de amazone. “Maar toen onbekenden die video’s massaal begonnen te kijken, heb ik natuurlijk wel doorgepakt.”

Eerlijke kijk

Zo’n vier jaar later heeft Kristy’s YouTubekanaal bijna 26 duizend abonnees. Op Instagram heeft ze meer dan veertigduizend volgers. Wat maakt haar content dan zo bijzonder? “Ik geef mijn volgers een eerlijke kijk in het topsportleven van de eventing. Mensen zien niet alleen mijn overwinningen, maar ook mijn tegenslagen.”

Het leven is niet alleen maar mooi.

Als voorbeeld noemt ze het toewerken naar een Europees Kampioenschap. “De weg naar zo’n kampioenschap is best zwaar. De topsport is echt keihard.” En toch heeft Kristy al vier keer aan de Europese Kampioenschappen mee mogen doen. Vorig jaar behaalde ze met haar team de zevende plaats. Op de Nederlandse Kampioenschappen werd ze zelfs derde. “Hiermee wil ik laten zien dat het leven niet alleen maar mooi is. Zo lang je vecht voor wat je wilt, kan je heel veel mogelijk maken. Dat vinden mijn volgers leuk.”

Artikel gaat hieronder verder.

De combinatie van topsport en vloggen scoort dus voor Kristy. Het gaat zelfs zo goed, dat ze uitgenodigd wordt voor fandagen door heel het land. En ze heeft haar eigen fanwebshop, All About Kristy. “Die webshop was ook weer niet gepland. Toevallig reageerde er eens een fan onder een van mijn video’s of ik merchandise verkocht. Ik wist niet eens wat merchandise was.” Wat begon met de verkoop van één vest, is nu een complete webshop met meer dan veertig verschillende producten. “Ik heb samenwerkingen met verschillende merken en verkoop nu bijvoorbeeld kleding, parfum, sieraden een paardenverzorgingsproducten.”

School

Kristy werkt hard door haar webshop, vlogs en wedstrijden. Ze heeft momenteel zes paarden op stal staan die allemaal verzorgd en getraind moeten worden. Het gaat zo goed, dat ze al met stagiaires en werknemers aam moest trekken. Maar ondanks haar snel groeiende onderneming, gaat ze ook ‘gewoon’ nog naar school. “Ik studeer sportkunde en krijg gelukkig alle ruimte om mijn sport te beoefenen naast mijn studie.” Haar dagen bestaan uit ‘s ochtend studeren, en daarna paardrijden en fitnessen. “En ik ga twee keer per week naar de fysiotherapeut om mijn lichaam gezond te houden!”

Ik hoop dat ik geschiedenis mag gaan schrijven in de paardensport.

Als het aan Kristy ligt, is dit nog maar het begin van haar carrière. “Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer fans mag ontmoeten en dat mijn webshop blijft groeien. Maar ik hoop vooral dat ik geschiedenis mag gaan schrijven in de paardensport.”