Roosendaal

Tuingroep van S&L Zorg kan er voortaan op uit met gedoneerde klusbus

Foto: S&L Zorg

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bewoners van Sterrebos in Roosendaal doen graag klusjes in de tuin. Maar de tuingroep kon alleen in de eigen buurt aan de slag, want ze hadden geen vervoer. En S&L Zorg, de eigenaar van Sterrebos, heeft geen geld voor dure extra’s zoals een klusbus. Maar de Stichting Vrienden van S&L Zorg kon helpen. De Vrienden hebben gezorgd voor een prachtige tweedehands klusbus. Hiermee kan de tuingroep ook verderop klusjes aannemen en vaker onder de mensen komen.

Stralende gezichten als ze de tweedehands Mercedes zien: de tuingroep van Sterrebos heeft voortaan een heuse klusbus. Ze gaan de bus gebruiken om tuinklussen te doen in de wijk. Ze kunnen dan net even wat verder weg en dus net even wat meer doen dan nu. En dat is dubbel winst. “Als je echt de wijk in gaat, kom je onder de mensen. En met een klus help je iemand ook nog eens,” legt begeleider Maike uit. “Met het klussen bieden we onze bewoners een hele fijne dag.”

Extra meerwaarde bieden aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking

In de tuingroep werken bewoners van S&L Zorg. Ze zorgen voor de eigen tuin en de dieren die daar leven. Maar ze doen ook graag tuinklussen voor andere mensen. De begeleiding wilde de werkzaamheden wel uitbreiden, maar zonder vervoer is dat lastig. En hoe kom je aan een klusbus als je daar geen budget voor hebt? Gelukkig zag Maike het project ‘De Leukste Plek’, waar medewerkers van S&L Zorg hun ideeën kunnen indienen.

Maike diende haar plan in bij ‘De Leukste Plek’ en kwam hierdoor in aanraking met de Stichting Vrienden van S&L Zorg. En die zag wel wat in het idee. Maar eigenlijk hadden zij ook geen geld voor een klusbus. “We willen extra meerwaarde bieden aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking,” vertelt Kees van den Broek, voorzitter van de stichting. “Eén van onze speerpunten is ook het vergroten van de verbinding met de maatschappij. Het idee van de tuingroep sloot heel goed aan bij onze doelen. Maar een bus, dat was natuurlijk een enorme gift en die leek wellicht voor deze stichting onmogelijk.”

Het werd een tweedehandse echte Mercedus-bus in fantastische staat

En toch staan de leden van de tuingroep nu glunderend te poseren voor hun klusbus. Hoe kregen de Vrienden van S&L Zorg dat voor elkaar? Ze zijn in hun netwerk van vrienden, kennissen en zakelijke contacten op zoek gegaan naar een sponsor. En ze vonden iemand die anoniem wilde blijven, maar die wel de wens van de tuingroep in vervulling kon laten gaan. “Het werd een tweedehandse echte Mercedes-bus in fantastische staat,” vertelt Van den Broek trots.

Ook begeleider Maike is blij met de gulle donatie. “Er kunnen 8 personen in en gereedschap. Perfect om mee op klus te gaan dus,” zegt ze. En dus staat de tuingroep klaar voor allerlei lichte klussen in- en om de tuin. “De groep zoekt vooral opdrachten bij mensen die een warm hart hebben voor mensen met een beperking en het fijn vinden om iemand een mooie werkdag te geven,” zo laat S&L Zorg weten. Je moet dan ook niet verwachten dat de tuingroep ingewikkelde, professionele werkzaamheden voor je doet. Je kunt mailen met [email protected] als je een klus hebt voor de tuingroep.