Bergen op Zoom

‘Tusse De Schuifdeure’ viert 33e keer met nostalgie op ZuidWest TV

Tusse De Schuifdeure in 2020

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

‘Tusse De Schuifdeure’ viert haar 33e editie met een speciale serie uitzendingen op ZuidWest TV. Normaal zit de Stoelemat in Bergen op Zoom vol tijdens dit Vastenavendtheater, maar dat kan dit jaar natuurlijk niet. In plaats daarvan kun je op tv genieten van beelden uit de rijke geschiedenis van het Bergse theater ‘Tusse De Schuifdeure’. Met optredens uit de beginjaren en verrassende interviews met artiesten van voor én achter de schermen.

Door: Bianca van Vugt

“Nostalgie met een lach en een traan, spektakel, variété, emotie, en nummers waar de liefde voor de Vastenavend van afspat. Een warm bad.” Zo omschrijft de Stichting Vastenavend de drie speciale tv-uitzendingen van en over ‘Tusse De Schuifdeure’. Het is de 33e keer dit jaar: 3×11, dus een carnavalsjubileum. Voor de eerste editie moet je terug naar 1989, toen nog onder de naam ‘Tusse De Schuifdeure vor Ouwere’.

“Prachtige beelden met een gouden rand”

De tv-uitzendingen worden een reis door de geschiedenis. “Prachtige beelden met een gouden rand. Optredens en compilaties vanaf het begin,” belooft de stichting. “We laten verrassende interviews zien die onlangs zijn opgenomen. Niet alleen met spraakmakende artiesten en podiumbeesten maar ook met medewerkers achter de schermen.” Zo zijn er gesprekken met Hans Sterk jr, Maarten van den Boom, Leo Hermans, Jan Slokkers en Cees Simons.

‘Tusse De Schuifdeure’ moet de mensen weer met elkaar verbinden. “We gaan het saamhorigheidsgevoel weer centraal stellen!”, aldus de stichting Vastenavend. “Geen volle zaal en geen rechtstreekse uitzending. Maar wel een programma om voor thuis te blijven. Je mag sowieso niet weg, dus dat komt goed uit. Veul Leut!”

Drie zondagen vanaf 24 januari

De tv-uitzendingen zijn de komende drie zondagen te zien op ZuidWest: 24 en 31 januari en 7 februari. Het programma begint steeds om 15.30 uur. En er zijn herhalingen op de twee zaterdagen er na, om 20.30 uur, en op 13 februari om 22.00 uur. Of je kijkt de uitzendingen terug via de pagina Gemist op de website van ZuidWest.