Roosendaal

Twee brandjes in een uur, verdachte gearresteerd voor brandstichting

Brandschade aan een roldeur van een garage met daarvoor verbrande rommel en op de voorgrond zie je nog net de hoek van een volle bouwafvalcontainer

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man van 24 uit Roosendaal heeft zichzelf vrijdagnacht aangegeven bij de politie. Hij zou binnen een uur twee keer brand hebben gesticht in vuilcontainers aan de Langeveld in Roosendaal. De eerste was donderdagavond laat, de tweede op vrijdag net na middernacht. Hierdoor raakten niet alleen de vuilcontainers beschadigd, maar ook een schuur en een garage.

De eerste melding van een brandje in een vuilcontainer kwam binnen rond 23.15 uur. Omwonenden hadden de vlammen zelf geblust, maar er was al schade aan een schuur. Amper een uur later kwam de tweede melding binnen. En opnieuw hebben omwonenden het vuur geblust. Maar ook hier was er schade, deze keer aan een garage.

Naar ziekenhuis voor ingeademde rook

Agenten hebben getuigen gesproken op de plek van de branden. Eén getuige had rook ingeademd en moest naar het ziekenhuis. Hij vertelde dat hij de brand wilde blussen. Maar de politie merkte tijdens het onderzoek dat zijn verhaal niet helemaal klopte.

De verdachte maakte het de politie verder allesbehalve moeilijk. “Deze man meldde zich later zelf bij de politie en gaf aan dat hij de persoon was die de brandjes had gesticht,” laat de politie weten. Het bleek te gaan om een man van 24 uit Roosendaal. Hij is gearresteerd en zit vast. De politie is hem vrijdag verder gaan verhoren.