Roosendaal

Twee dronken automobilisten aangehouden in één nacht

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Agenten van Politie Basisteam Roosendaal hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee bestuurders betrapt die beschonken achter het stuur zaten. Beide automobilisten zijn aangehouden in Roosendaal.

De eerste bestuurder is betrapt omdat hij slingerend over de weg zou rijden. Hij is aangetroffen in de Brugstraat. De agenten besloten hem te controleren, omdat ze het vermoeden hadden dat de man teveel had gedronken. Dat bleek te kloppen. Op het politiebureau blies de man 675 ugl. Voor de duidelijkheid: de maximaal toegestane ugl is 220. Ook bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. De zaak is naar het Openbaar Ministerie gestuurd.

Melding twee ging over een vrouw die bloembakken omver heeft gereden die langs de Burgemeester Freijterslaan staan. Bij aankomst van de politie lagen de kapotte bloemen verspreid over de weg. De vrouw blies 800 ugl, dat is veel te veel en dus is haar rijbewijs ingenomen.

“Al met al is er weer eens aangetoond dat rijden onder invloed de rijvaardigheid niet verbeterd”, schrijft de politie op Facebook. “Gelukkig was er dit keer enkel materiële schade.”

Lees ook: Automobilist rijdt tegen bloembak en moet naar politiebureau