Roosendaal

Twee mannen gearresteerd voor plaatsen explosief in Stephanusdonk in Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft maandagochtend twee mannen gearresteerd in Roosendaal en Breda. Dat meldt de politie op Twitter. De twee mannen worden er van verdacht dat ze een explosief plaatsten bij een woning aan de Stephanusdonk in Roosendaal. Dat was begin april.

Op dinsdagavond 6 april klonk er een harde klap in de Stephanusdonk in Roosendaal. Er bleek ergens een steen door de ruit te zijn gegooid. Maar tot grote schrik van de buurt hing er ook een explosief aan een voordeur. Daarom werden de bewoners van het huis snel geëvacueerd. En kort daarna moesten ook de buren tijdelijk ergens anders naar toe. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief weggehaald en onschadelijk gemaakt.

Man uit Roosendaal en man uit Breda

Er waren camerabeelden waar de verdachten op stonden. En er zijn de afgelopen maanden ook tips binnen gekomen bij de politie. Hierdoor hebben agenten maandagochtend arrestaties kunnen doen. In Roosendaal is een man van 44 opgepakt en in Breda een man van 52 jaar. Dat meldt de politie op Twitter. “Mede dankzij uw tips konden we de twee verdachten aanhouden,” aldus de politie. Meer details zijn nog niet bekend.

Lees ook: Hanneke woont naast huis waar explosief gevonden werd: ‘We zagen mannen wegrennen’