Roosendaal

Twee verdachte in gestolen auto aangehouden na geweld richting politieman

Handboeien, wapenstok en portofoon op motorkap van politiewagen

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De politie heeft donderdagmiddag in Roosendaal twee mannen aangehouden die reden in een gestolen auto. Er werd door één van de verdachten geweld gebruikt bij de arrestatie.

Iets na half vijf ’s middags vond de aanhouding plaats, op een parkeerplaats aan de Van Beethovenlaan. Eerder had een getuige het kenteken doorgegeven nadat hij een bestuurder van een auto bier zag drinken. Agenten gingen op zoek naar en troffen de personenwagen aan, die gesignaleerd stond als gestolen.

Mishandeling

De auto werd voor het eerst door een agent gezien op de Antwerpseweg en reed daar met hoge snelheid door rood. Er werd meteen een achtervolging ingezet. Andere weggebruikers moesten wijken voor de brokkenpiloot, die stopte op de parkeerplaats aan de Beethovenlaan. De agent reed de auto daar ook klem voor de zekerheid. Toen hij de bestuurder aan wilde houden en boeien, werd hij in het gezicht gestompt. Ook probeerde de bestuurder de diender in zijn auto te trekken. De licht gewonde politieman doet aangifte van mishandeling.

Bijrijder uit Roosendaal

Er arriveerden collega’s van de agent, die hielpen bij de aanhouding. Naast de chauffeur, een 46-jarige man met een onbekende woonplaats, zat een 28-jarige Roosendaler. Die bijrijder is eveneens meegenomen naar het bureau. Onderweg werd de bestuurder opnieuw agressief. Hij probeerde de ruiten van de politiewagen eruit te trappen en sloeg beledigende taal uit naar de politiemensen. Beide verdachten zijn vastgezet voor verhoor en de auto is in beslag genomen voor onderzoek. Er wordt contact opgenomen met de rechtmatige eigenaar.