Ossendrecht

Tweede verdachte aangehouden voor drugsdumping, zaak mogelijk opgelost

De politie en brandweer hadden hun handen vol aan de dumping (foto: Omroep Brabant)

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De politie denkt de zaak rondom een drugsdumping aan de Heereweg in Ossendrecht te hebben opgelost. Vorig jaar werden daar vaten met synthetisch drugsafval gedumpt. De schade aan de natuur was goed voor tienduizenden euro’s. Maandagochtend werd een 32-jarige man uit Breda in zijn woning aangehouden als verdachte. Hij zit vast en wordt nog gehoord. Eerder werd al een 26-jarige man uit Zevenbergen opgepakt.

Op maandagavond 13 september reed een wit busje weg vanaf de Heereweg, vlak nadat er meerdere vaten met drugsafval waren gedumpt. Een getuige zag het busje rijden, onthield een deel van het kenteken en belde de politie.

Vlak daarna legde een bewakingscamera van een hotel eenzelfde busje vast op de Dorpsstraat. Deze beelden werden gedeeld in opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, op 16 en 17 mei. Meerdere tips kwamen binnen, waardoor de eerste verdachte, de 26-jarige man uit Zevenbergen, op 25 mei kon worden aangehouden.

Tienduizenden euro’s schade

In de berm van de Heereweg werden een 1000-litervat en vier kleinere vaten gedumpt. De schade bedroeg tienduizenden euro’s, meldt Omroep Brabant. De honderden liters chemisch afval trokken namelijk in de bodem van de natuur. De grond werd daardoor giftig en moest afgegraven en gereinigd worden.